查看: 2669|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

◎◎◎◎一起的日子久了 感情便會淡了?◎◎◎◎

唉...同女朋友一起既日子已經差不多十一個月了...
但近排好少說話...都唔算少既
沒以前咁多.....是我太執著??
每日放學我們都會一起
有時她合唱團 我都會等她一起放...
但今日大家有野做  放學個時我見到她 她話你做咩會係到既 跟著好像唔想一起放
跟著我便自己一個走了...有d兒不習慣

回復

樓主你咁講又唔係冇道理既..你不如主動d搵返佢先囉~~
回復 支持 反對

呢個時間係關鍵時間
能唔能夠渡過就要睇你點做啦
你E+唔好日日送佢反屋企
可能佢見得你多...厭左掛
(個人推測)
我想問下你...
你覺得E+佢同你一齊既感覺係點
姐係話...好似...
唔多想理你?! 覺得你煩?! 定佢呢排心情唔好?!
如果你覺得佢係頭果樣
就好危險下...因為隨時都會咩...
你E+需要做既...就係了解清楚佢對你係點
如果佢以前會主動搵你傾計既...但佢E+冇呢
你就係要搵呢D特徵...之後先再決定啦 -口-'
回復 支持 反對

唔係唔多理我既 只不過少左姐-0-""可以唔係話少...
比起之前少 感覺有少少唔同
回復 支持 反對

咁我覺得冇咩問題既
因為一齊既時間長左
可能佢習慣左係咁
or唔驚你會變心
所以佢好放心既心態對你
咁就可能比以前冇咁著緊姐
所以你可以唔洗驚住
做番平時既你...就得啦
唔洗太過著緊...如果唔係可能會有反效果
回復 支持 反對

所以我認為男女的關係係一個大學問......
你咁做冇錯....因為你鍾意佢....
感情唔會淡...只係方式不同...不存於表面...
我都唔識點做:〕不過...你要相信佢愛你...
回復 支持 反對

因為一齊既時間長左∼∼∼生活方式習慣左∼∼∼

所以你會少左兩個人岩岩開始一齊既果種感覺∼∼∼

呢個時間就要互相信任住對方都一直沒變心
回復 支持 反對

小別勝新婚呢!!!!!
其實主動d講!!~可以用講笑既方式!!!話!
你見到我係唔係好開心呢!!!
又或者 我好想見到你丫麻!!!!!

我覺得!!樓主你對女友應該要坦白一點!!!
溝通係兩個人既基礎~如果你發現有問題!!!
即可提出!!! 個問題唔係一定係對方有錯!!!
可能係事情上 觀點既問題!!!!!如之間有點誤會
想法唔同 可以透過溝通來增加對 對方既了解!!!!
雖然時間耐左~熱戀期係會變淡~~
但係!!!~呢個係所有情侶都會經過既階段!!!
所以唔洗太擔心!!!
用關懷, 信任 黎維繫呢段感情
就係最好既方法!!!!!

樓主!~唔洗驚!!!!如果佢唔想同你一齊!!
我念就應該一早同你講左!!!!
如果佢係有心hurt你!!!
我念,都無謂念太多!!!
反正!樓主 你係愛佢吧~無論點你都係愛佢嫁啦 係咪?
多d溝通 信對方多d吧!!!!!!!!!!!!!!!!
希望你地兩個相愛到老!!!
回復 支持 反對

淡了更加要把這段感情番生 !
我曾經是過來人,,我不怕淡 ~ 只怕沒有機會去做。

男仔應該主動 XD
老土D講句.,  幸福是要自己爭取
回復 支持 反對

當你...同左自己愛既女仔一齊既時候  時間耐左  你就覺得好似淡左    但當你同佢分既時候   你就會好唔捨得架啦
你地可能  淨係去死一個地方   所以  先會咁
你已家能夠過左呢段時間之後  你同佢就會好甜蜜架啦   但  當你忍唔到既時候   你想放手既 就放啦:handshake
回復 支持 反對