查看: 17132|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 殺星問題

關閉 [複製鏈接]
其實有玩過既朋友你覺得主手拎短好定長好
我覺得玩短做主勁好多雖然差幾十傷
但係吉得快同技爆得多好好用
當然長劍吉人都幾快,都係覺得短好玩D
回復

其實玩殺星多數都係用雙長
雙長同雙短攻速冇太大分別
我都會用雙長,雙長高攻d
回復 支持 反對

你地錯啦-.-"
          殺星本應係玩短劍嫁...
              用短暴高....
               我就係用雙短秒殺左個魔道星"(24lv既...)
回復 支持 反對

其實呢個問題 好多人都問過
我玩大6版既經驗 係
雙短係pk用
因殺后期係要上烙印先打到人 短刀攻速快 收招也快  
雙長係打怪練級用
因攻高 有時會有3hit效果 如爆擊既話 爽
短長各一
係互補不足 平衡型 中等攻速 中等既傷害
回復 支持 反對

雙劍練級用....(前期冇咩技用...好多時要平砍)
短劍只係求攻速.......
因為高級時候500暴,差個50爆唔緊要,反而劍既50攻緊要d....
但反觀番日後烙印既速度同神石既配合...短劍係好d....
回復 支持 反對

雙劍練級用....(前期冇咩技用...好多時要平砍)
短劍只係求攻速.......
因為高級時候500暴,差個50爆唔緊要,反而劍既50攻緊要d....
但反觀番日後烙印既速度同神石既配合...短劍係好d.... ...
[H]andyreon 發表於 13-6-2009 05:03 PM

係既咩??
         我用雙短清怪仲快過用雙長-_____-"
              全身都加晒暴擊+9      3野基本上1野有爆..."
回復 支持 反對

4樓觀點正確, 首先要明白長劍同短劍既分別

長劍---物攻較高, 短劍---暴擊較高,

初期練級雙長清怪快, 點數低暴擊唔易出, 雙長又型D,

中期, 一長一短, 物攻, 暴擊都有, 清怪, PK都唔錯, 中庸型,

E個時期不用花大錢插暴擊石, 好快又換裝, 除非你好有錢

後期, 雙短, 一長一短, 各有支持者

雙短派追求暴擊既極限, 要下下暴, 有錢人玩法

一長一短派認為暴擊唔洗太高, 唔記得大陸人話過左幾多點就好易暴

一長一短暴出來既好字又好睇D, 適合冇咁有錢既人玩
回復 支持 反對

其實最緊要就係攻速....
如果你把長劍有加攻速,當然用長劍係吃香d....
攻速同攻擊力既配合
回復 支持 反對

殺星原本就是一個有錢人玩的職業
回復 支持 反對

殺星原本就是一個有錢人玩的職業
Mr魂 發表於 13-6-2009 08:42 PM

非常同意-.-"
回復 支持 反對