樂古Nakuz

標題: [活動] Online Game 遊戲自創角色自貼 (五大網遊版區聯合舉辦) [打印本頁]

作者: commander2620    時間: 15-5-2012 22:08
標題: [活動] Online Game 遊戲自創角色自貼 (五大網遊版區聯合舉辦)

活動名稱:
一般圖片區 - Online Game 遊戲自創角色自貼

活動合辦單位:
天龍八部2
SD高達Online
CS Online【絕對武力】
巨商
Grand Chase 永恆冒險

活動日期:
即日起 至 2012年6月17日 22:00前

活動對象:
所有樂古會員(包括本版版主)

活動說明:
活動期內將自己的
Online Game遊戲自創角色圖片
(圖片必須清晰顯示角色身體及清晰顯示角色姓名)
用回覆形式回覆本帖
(如果回覆帖內有相關介紹
不少於20個字,可以額外獲得50樂點)

活動獎勵:
30樂點
(如果回覆帖內有相關介紹不少於20個字,可以額外獲得50樂點)

30樂點(基本角色圖片)+
50樂點(額外相關介紹)=80樂點

活動例子(例子中可獲得80樂點):

我在FEZ ONLINE的人物叫我愛羅
因為我喜歡火影忍者中的我愛羅

活動規則及留意:
1.   本活動每名樂古會員只可參與一次
2.   參加者必須在本活動主題帖內回覆,才視為已參與本活動

3.   
如果回覆帖內有相關介紹不少於20個字,可以額外獲得50樂點
4.   圖片必須清晰可見,顯示角色身體及角色姓名
5.   請勿抄襲其他人的相關圖片及相關內容
6.   請勿在活動主題帖回覆非活動內容,否則刪除帖子
7.   禁止會員使用Hide等功能,活動回覆內容需要公開
8.   單機版遊戲如有網上連線,不會立入網絡遊戲(Online Game)類別
9.   網絡遊戲點數卡由commander2620區域版主個人贊助
10. 如有活動爭議,本版版主及樂古擁有最終決定權及修改權

如有一般圖片區版務及以上活動查詢:
commander2620 區域版主 PM短消息

關於活動獎勵加碼!! 請留意本帖#2

作者: commander2620    時間: 15-5-2012 22:27

額外活動終極獎勵:
因為今次活動有五個
大型Online Game版區合辦
本人想將活動推至高峰
增加一個額外活動終極獎勵
樂古達人勳章永久及網絡遊戲點數卡
名額只得一個

終極獎勵得獎公佈日期:
2012年6月20日或之前

參與活動終極獎勵基本條件:
。活動內容不少於180字介紹
。活動內容不少於5張圖片相關介紹
。活動內容文字整齊

容易獲得終極獎勵條件:
。有全面的個人分析自創角色
。能夠清晰表達自創角色
。有足夠並且清晰的圖片作輔助說明
。能夠使用字體(大小,粗體,顏色)的優勢

點數卡名稱(會員可以四選一,名額一個):
智傲GOCARD   450點   (HKD$108)
GASH港版      1200點   (HKD$115)
MYCARD         400點   (HKD$100)
GC點數卡          600點  (HKD$130)

如果會員本身已經參加但又想參加終極獎勵:
只需要在自己活動回覆帖內用編輯功能
修改內容達到參與活動終極獎勵基本條件
就可以自動參加終極獎勵

終極獎勵活動留意:
。圖片必須清晰顯示角色身體
   及清晰顯示角色姓名(最少1張)
。有足夠並且清晰的圖片作輔助說明(最少5張)
   (5張
輔助圖片可以不需要顯示角色身體及姓名,
   但係如果有
顯示角色身體及姓名更佳)

如有一般圖片區版務及以上活動查詢:
commander2620 區域版主 PM短消息

作者: bbp    時間: 15-5-2012 23:13

我係cso叫okyouaboy
因為個陣無聊諗唔到改乜名 所以亂吹 但玩落又幾好玩
早知係咁就唔會亂改==
作者: 小湊    時間: 15-5-2012 23:35

這個ID用的真久 本來是以迷糊天使的紫亞作藍本
但是有些遊戲不可兩個字做ID 所以就出現在這個版本的紫亞

作者: 〝小趙﹏*    時間: 15-5-2012 23:41

感想:
SD高達係我考完試就岩岩好公測SD高達OL
之後就落坑了,依SiuChiu呢個名就係小趙既英文版
作者: godoslaw    時間: 15-5-2012 23:45
巨商係我小六果陣開始接觸既online game
佢獨特既打怪模式深深咁吸引住我去玩
雖然有段時間冇玩
後來都比佢吸引番
點知e+隻game咁成咁
有一半都係個死人代理做成
另一半當然就係果d自以為是既外掛佬啦

其實個ac都係系我個fd度收番黎
玩玩下商城出左個改名卷
咁就改左e個名啦
果排死神講到 藍染好勁咁;P
咁到我就開始鐘意e個角色
同埋佢本身都好神秘下;P
最後同黑崎打都鬼死咁激烈
條友勁到冇人可以殺得死佢囉
真係正鬼到呢@@
如果死神有幸可以繼續做既話
唔知幾時先可以等到尸魂界過左2萬年呢

作者: Kv聰仔    時間: 15-5-2012 23:50

@_@...改左2次名~~
有1日睇睇下本書~~
靈感1到~.~
就改左叫【愛情l稍縱即逝l乂】=]
之前重有係列的~.~
只可惜大部份而退出了~@~
作者: 刺客先生    時間: 15-5-2012 23:59

慕容傑係天龍2個時新出開既ac
慕容派亦係新門派
而我叫小傑所以開左個叫慕容傑既ac
咁岩得咁橋入慕容派有定要經1個npc入
而個npc都係叫慕容傑= =
作者: BJ.Wong    時間: 16-5-2012 00:03

個game系SD高達
香港服/國我叫wongbj
韓國bjwong
玩左3年
由剛剛國服玩起,剛剛好廢
但系一直努力,現在都算不錯
SD內我有個公會,雖然沒其他大會的強
但一直都努力作戰,直到遇到一班戰友
一齊玩,聊天,技術交流
雖然香港服,玩家經常罵人,又不屬性限3,不機體平行
但我一直繼續推行屬性限3
還有的是識到好多高手,雖然有一些高手串了一點,但跟他們玩可以提升實力
最近聽到國服有人就我高玩,不管他們是嘲笑/真心,我都好開心
香港服代理不好,大家心照,有想過一直玩韓國,因為韓國全部免費的
但系就算香港點唔好,我都會一直支持香港服
希望能用我的技術,教到人,令SD回覆正常
作者: 5567    時間: 16-5-2012 00:20
話說我好多game既ac都放曬-.- 唯一一隻game仲係第一手既得返3小:lol

其實3小我玩左差5多6年...
用改名卷超過10次
木栈宜個名係細佬起的...

作者: leungyl    時間: 16-5-2012 00:43

SD高達Online
當初見到係關於高達既Online Game咁就玩下
原本諗住就咁叫做雞翼,點知個名比人用左,改改下就變左做SD雞翼- -"
作者: 神乂怒火    時間: 16-5-2012 00:46

HSO
ID:卡西火
這個名字是因為當時在看哈爾移動城堡
所以叫做卡西火

龍之谷
ID: 惡魔小卡西
因為卡西火被玩家用了
本來想改做小卡西
但好像不夠霸氣
最後加了惡魔2字

勇online
ID: EteRnAL_薰ㄑ
EteRnAL是團名 ..
薰就是看了太陽之歌而去改的
I LOVE 雨音薰
作者: ☆leunghotung★    時間: 16-5-2012 01:42

國服的洛奇英雄傳
名叫WsIRin
造形當然是跟著鈴來弄的啦><
港服不久後就會登場..
是時候轉移陣地了(默
作者: Hellkite    時間: 16-5-2012 02:35

Angelfire是一副由我以前在某個卡牌遊戲使用的牌組
我使用該牌組嬴得了大大小小的比賽 勝率接近八成
直至該牌組被禁止使用
我以此作為我的名稱
後記:禁止使用後的一年多
我曾以該牌組為範本再次設計Angelfire
然而此時已經忙著其他事情 未參加比賽我就沒有再玩該卡牌遊戲

Angelfire 這副牌組的根源(Angel) - 稲妻の天使
稲妻 = 雷電

這 就是Angelfire的繼承者(Angel)

這卡牌遊戲 是美國出產的

傳說中 天使除了與惡魔是對立外 龍與天使當中亦有糾結的關係
大多數時間都是敵人 亦偶會成為戰友 共同對抗惡魔
龍 在傳說中多數賦予火炎的屬性 口中吐出的烈焰 比一般的火炎更具破壞力 更有毀滅性

而Angelfire 的fire部份 除了單純的火炎 更擁有了龍的烈焰

單純的火炎:

第二代的火炎:

龍的烈焰

ボガーダンのヘルカイト
ヘルカイト=Hellkite=殘虐者
龍被冠上的惡名

天使與龍 互相合力 同時其微妙的關係 就在這牌組存在

作者: hillson09    時間: 16-5-2012 04:19

同公會一班兄弟影的相,2D舊式房間
舊年大年初二影的,
玩緊我地會獨家創作新年遊戲"約金龜"

作者: wrxstiman    時間: 16-5-2012 04:38

新鮮出爐 暗黑破壞神3
我在Diablo 3 的人物叫 普渡乂眾生
改呢個名既原因係....感覺很僧人吧:lol

作者: hinhin1118    時間: 16-5-2012 06:54
ID : 永恆lEterNaL
都用左唔少錢黎抽槍,E排已經少左玩..
果陣睇完W Return大愛EterNaL所以就改左呢個名--

作者: starlikos    時間: 16-5-2012 06:59

我都斷斷續續咁玩左2年SD
一堆同學都話佢低B
我都唔明佢低乜野B,我都係照玩落去
而且因為咁去左某論壇識左一班FD
作者: ian1107    時間: 16-5-2012 07:53
這個是大頭>///<
  這才是正常www

我o係艾爾入面叫五號小丑,原因係因為有首歌叫[五番目のピエロ]譯五號小丑
[youtube]MnfVxuclRAE[/youtube]
我很喜歡這歌,咁岩果時艾爾出澄時有小丑裝
所以諗都唔諗就就改左e個名
作者: 鰐島亞紀人    時間: 16-5-2012 09:48

叫Scythe
係因為3年前既我未識打中文
2年前先學識
而且當時咁岩睇緊gundam w
見隻死神同艾比安又幾型棍
但艾比安個名又好似無咁型
之後就用左呢個名
然而我而家好想改名
作者: 天龍人仔    時間: 16-5-2012 16:37
"沒有玩家"呢個名,係我唔小心打錯,其實我係想打"沒有名字"
作者: ckchowhk1    時間: 16-5-2012 16:40

個AC我小六哥陣開- -哥時仲未識打中文搞到開埋D智障名/.\
最愛用隱形機特別係死神系列
夢想係將所有隱形機EX哂^^
作者: 君子殉凶    時間: 16-5-2012 16:53

為參加終極活動所以把先前貼編輯 真正作品在52# 這貼是加碼前的貼
作者: .人.    時間: 16-5-2012 17:34

我好仲意SD高達Online, 呢個AC用的好久,
而因為個陣無聊諗唔到改乜名同剛開始愛上動漫,所以亂改...
一玩就迷上SD高達Online了~~
早知係咁就唔會亂改==
作者: kwx2003    時間: 16-5-2012 17:55

參與活動終極獎勵
遊戲名:囧囧的人

一開始點接觸e隻game?_?就係因為同學介紹比我,所以我就開始玩,岩岩開始玩SD高達online時,咩野都唔識,我係在中1個陣玩,因為(囧)e個字係個陣好hit,所以就用囧囧的人e個
個時d人好友善,輸左會鼓勵我,邊似得而家咁多小學雞,郁d係度亂踢
玩左3年的時間,由藉藉無名訓練兵打到去而家既少將,都係自已一手一腳打返黎,基本上我都經歷左卡任去到改機再去冇改機既年代
這個ac特別之處就係冇特別XD,特別在多機?_?唔係啊!大把人都多機過我,我知啦,特別之處就係我對佢既感情!_!
之後出左ex,我就好努力上ex,終於.........................上到la.............不過

MSB=.=............................不過都好開心,有第1部ex,之後都好努力上ex,而+都有52部ex
,叫Falcons,意思係獵鷹,我地當左自己係獵鷹,對面係自己既獵物XD
之後都好多人入,一路打,打下打下,無lala排名打到............................

41XD

諗番起都覺得好開心
除此之外,我係街場都識到好多fd,同佢地一齊打都好開心

不過而+愈泥愈多fd退sd
唉,5g幾時再可以同佢地玩呢
e個ac帶給我很多很多回憶
與朋友打街場既日子,與團友打團戰既日子.....
最後
人有悲歡離合,月有陰晴圓缺,此事古難全
但願人長久,千里共嬋娟。
作者: c30033124    時間: 16-5-2012 19:07
我sd id:獄天使 仲有我都幾like既7劍
另一方面能天使是天人組織中的最後王牌,他肩負著在組織出現叛徒時,消滅背叛者,屆時7把不同性質的劍能有效地對抗鋼彈級別的機動戰士。冇team kill 冇得消滅.... 很型呢 想知點樣做到?(有彈板就可以 彈跳時按下1武或其他格鬥武器 就可以定身了)
作者: spe08065    時間: 16-5-2012 19:14
玩左cso都差吾多4年
當初無聊改左個kai名
旦而家個ac放了,好掛住以往的時刻

作者: hkkoko    時間: 16-5-2012 19:18

game:英雄聯盟
ser:台ser
ID:豐乳同路見真心
LV:30
戰績: Win 31x , lose 27x
精通; (魔攻)蠻王

一隻好靠隊友既game,
就算你殺幾多人都好,最後都要靠隊友

game:SD高達
ser:HKser
ID:0M0K0
LV:準將
戰績: 10年年終賽亞軍 , 小六教室
精通:艾比安 , 地死EW , CR陸吉

玩的是高達,不是gameone

game:龍之谷
ser:國服
ID:Harmony★左手
LV:50

昆錢手法同gameone有得比,不過人地服務質素好好多倍

gameSO
ser:ffsky【內容已被過濾(P01)】
ID:乂毛毛乂
LV:129

一隻12年前既game,玩左兩年就冇玩,
呢排玩番,200級AC太耐冇ON比GM DEL左....sosad
作者: 肥峰=]    時間: 16-5-2012 19:20
巨商呢隻game前前後後玩左三年
由一開始乜都唔識....直至入左冪冪愛居
冪冪愛居係我遊戲既轉捩點
之前個名係叫做[愛情淨化]既
但出左改名書之後就想改名
係game入面d人都習慣左叫我做[大愛]
所以我改左個有[愛]字既名
同時配合返[冪冪愛居]
因此我改左[`愛無止盡+]呢個名

作者: 十月飄花    時間: 16-5-2012 19:20

十月飄花呢個名玩左2~3年lu

個時唔識打字,叫我家姐黎打,
佢就打左呢個,
本來覺得好女仔,但用用下都無所謂

作者: 嘲笑    時間: 16-5-2012 19:45

小六就開始玩SDOL
號系我第一個AC,升到依家都仲系中校
我以前覺得「號」一個字已經夠晒霸氣
依家覺得「號令全天下」先真正夠霸氣:lol
作者: 宗-__-    時間: 16-5-2012 20:26

個時諗唔到改咩名所以就亂改:lol.
張圖好耐之前影落,我諗唔會介意掛-.-

作者: jimngchon007    時間: 16-5-2012 21:13

我個名叫火炎卍焱燚 ,囧個名係我五年級亂打  唔知點解朋友都叫我十火 有人問我玩2年零4個月點解唔係紅星 因為我轉過其他服         
題外話話說小趙版主開個更改遊戲名字服務 希望g1會出啦-.-
作者: kv300kll    時間: 17-5-2012 04:29

瑪奇唔經唔覺都玩左6年
但當初用Nakuz做ID原因係果時唔識打中文 所以用英文囉
但當時唔知咩名夠霸氣 上樂古時就發覺Nakuz個名到幾好 就咁用左Nakuz做我ID
話說好多瑪奇玩家見我個人物 到叫我樂古....
作者: waters    時間: 17-5-2012 07:17

我係sd高達的id是o0培0o
我玩左sd由公測玩到而家,都有3年
不過因為gameone的原因,所以無玩啦
最大既感慨係sd入斫認識都不同的朋友
有朋友玩係最開心既!!
作者: wong486250    時間: 17-5-2012 19:29

叫`RailGuN
巨商這個遊戲 斷斷續續玩了8年
比人爆了數個帳號 也不滅我對這個遊戲的熱誠
希望這個遊戲能長久下去
作者: 怪盜kid    時間: 17-5-2012 19:57
初初玩呢隻game個時大約係四年幾前,不錯的遊戲,期後玩落就甩唔到手

作者: 呀楊    時間: 17-5-2012 20:40

雖然冇挽好耐
但天龍八部係我第二隻最認真挽的online game
而且使用左好多時間&金錢挽
天龍由網絡至現實真係帶左比我好多回憶

不過個名就差左d
作者: EY3P    時間: 17-5-2012 21:21

坦白說,我來目的並非樂點,所以都特意選了一些沒名字的照片,
我來這裡只為了來吐露一下對這遊戲的懷念,鳴,好懷念...
其實遊戲裡的圖片都並非官服(是C服),這C服令我取得並非
只有在遊戲世界裡的成功感,在裡面,我從一無所有,穿著一些
在遊戲當中被視為垃圾的新人裝備,直至,我在裡面交到了第一
位朋友,加入騎士團,在裡面無人不曉,雖然技術一直都很一般
XD,但是這些,每當我想起都歡笑不已,現在這服已經關了,
為我留下的就只有 3.93GB,的照片,我在遊戲裡的第一張照片
,於2010-9-15拍攝,最後一張,2011-3-23,這段時間裡,
每天上遊戲走走,帶新人練,已經成為習慣,即使每天上線亦不
會感到生厭(可能是因為這遊戲是我第一支遊戲的影響吧,從習
慣變成回憶,這一切一切,都經已完了,跟遊戲裡的朋友一起歡
笑,一起PK,一起搶龍,都成了我的回憶(而這份回憶我會好
好記著,在這裡感謝遊戲中的:冰山姐,飛龍在天騎士團的各位
還有所有的朋友,雖然他們沒可能看得到,但我讓我吐露出來就
足夠了,謝謝。
作者: billson    時間: 17-5-2012 21:30

錶神之少年時代

billson,字膠錶神愛廢人也。生時,有膠神顯靈,附於錶上,因以為名。未彌月,與其兄弟,小丘神,踏足SD,成立廢人公會,到處招兵買馬。廢人,皆入會。 
  錶少負膠質,神經失常。天資硬膠,常用膠機,尤好《加爾波帝》及《荷蘭風車》。家富,有錢買點,卻常裸奔OC。生有神力,未冠,能派膠三百斤。學射於丁丁(1)。丁派三膠,皆中的,以示錶;錶伸手一發,破其膠;再發,又中。丁大驚,以所愛膠錶贈之。錶由是益自練習,漸變腦殘。 
  未幾,丁死,錶興奮不已。每值雙經,必播忐忑,258(2)? 奠而笑;於膠錶神天堂(3),盡派膠,膠也! hill知而膠之,慨歎而曰:「既生hill,何生bill,膠錶是個人才。」應曰:「惟囂神設膠人集中地(4),kill bill?find 膠bill」
註(1): 丁丁是個人才
註(2): 指SD時不等258:lol
註(3): 膠錶神天堂是膠錶放片的聖地
註(4): 膠錶派膠聖地

右下角才是亮點

讓你見識下瘋車的厲害吧!

A+ easy job

CS亂入~_~

作者: kakakahong    時間: 17-5-2012 21:52

當初是為了不被人虐殺而改的,但最後卻給人集火.......
作者: commander2620    時間: 17-5-2012 23:12
坦白說,我來目的並非樂點,所以都特意選了一些沒名字的照片,
我來這裡只為了來吐露一下對這遊戲的懷 ...
EY3P 發表於 17-5-2012 21:21

你換張圖係有名LA
作者: 正紫月    時間: 18-5-2012 03:33

名字由來?!
  我的GC名字叫: ㌔正〆紫月
  首先符號可無視,
  正,自己想有的字,
  紫月,就是上網找的,
  最後就變了這個名字。
作者: 神軒NeLson    時間: 18-5-2012 16:26

ID: 神軒NeLson
個名都係隨感諗出黎
呢隻game都應該係由封測玩到依家~ 算玩得最耐了
作者: james2006276    時間: 18-5-2012 16:42

叫jhgvhgnf,一開始個時,見到同學玩先跟住玩,無諗過長玩,所以個名亂打。到左e家,班同學個個都轉曬game,得返我一個係到孤軍作戰,但我係唔會放棄架,因為SD真係好玩
作者: C小旋風    時間: 18-5-2012 16:58
玩左巨商8年了
2004年開始玩,但依家諗起似game玩我地多d~我地比出無限時間 錢時 肉體既疲倦 換來什麼
有時可能換來永久封帳
係人都想做online game既王者 有幾多人做到 我不認為我做到,但我現在擁有一群團友 有2個都算大既公會
1個三國無雙 1個友情歲月 但三國無雙不夠友情歲月強大,但都係已志同團友一起玩耍,一起解任,一起打寶,一起升lv,但是這game已不再是升lv的地方,有朋友升了1晚2千萬經驗就被封帳, 1小時我最少2千萬經 if一晚2千萬經都封 咁升來有咩意思 搏比佢封帳,還想起當初有幾件燕尾 幾件婚沙 現在想擁有都很難,因為很昂貴,雖然買得起,但無謂浪費金錢,2年前擁有5間大加吶堡廠 那時市值都2千元間 本想收集20間,但試問邊有可能,有些人都不願意放,最後目標放棄,放哂所有大加吶堡,1間天字號係因為巨商無能所引致比人執了,現在也有6間漢陽廠 1間被封帳,1間仁川 1間忠州 2間水原 3間南京 2間天安 1間南原
到底是online game玩我們還是我們玩online game 我們被online game 消耗體力 精神 時間 金錢 換來成功感,而忽略身邊的朋友,家人,這值得嗎?
現在回頭也算不遲了,只要我們1天打1-2小時遊戲便可以了
2個公會得來不易,也要付出時間,金錢,精神去整理,但是現在巨商已變質,不值得我們去留戀也,但有時依然會付出時間 金錢去購買,由新手到中手,再由中手去老手我都做哂了,現在只差1步退不退巨而已,有些人但求名利可以永久,有些人但求得到便算了,到底我/你們是哪一種人,當初是因為巨商而認識樂古論壇,樂古論壇給我們有個地方可以聊天,放東西,買東西,很好的論壇,雖然不是前3 都叫前10呀^_^
現在名利成就我都有,只欠退出這個念頭,現附上2張公會大大圖一張

作者: 池塘有鴛鴦    時間: 18-5-2012 17:50
ID :亞洲歌神張學友
事關我偶像係歌神張學友,所以我改左呢個名

作者: S!u絕淚    時間: 18-5-2012 18:16

名:飛燕草乄
其實初初玩個陣叫S!u絕淚[姐係樂古ID]
開始多人識個陣都係叫絕淚
不過因為朋友開左個公會叫 花葬 我又受到佢既邀請而入左會
所以就要揀一種花名黎代表自己
之後就搵到飛燕草呢種花
GOOGLE過覺得佢個名同埋個樣都好靚.而且有毒性...幾岩我[haha]
所以就用呢個花名
係GC呢隻GAME都打滾左接近5年
識到好多朋友
絕淚.Clan呀淚.飛燕草.Negotiation...都唔知改過幾多次名
唯獨係對飛燕草同絕淚呢兩個名既情意結比較大
畢竟我用呢兩個名個陣.同時經歷左我係GC兩個重要既里程碑
對我黎講.呢兩個名既意義一早超越左本身既含義
而我最鐘意玩既角色-
亦都係用呢兩個名既時候開始被外界所注視[原諒我詞窮.可能詞不達意]
我好鐘意用黑龍裝.事關真係好有型
再搭上龍皇裝飾.加多把正義保安官棍/黑龍金剛杵就可以輕鬆去打0屬VS
唔需要花太多精神.已經好有型...哈哈~

作者: kenley    時間: 18-5-2012 18:53

我叫kenley,我好似玩左2,3年到,我個名係我5識打字時改,我玩sd係因為我鍾意高達
作者: exp    時間: 18-5-2012 19:53

逐鹿中原玩到而家.退左幾次.重返左幾次.
都是hea玩.到被封帳後現在上線同團友傾計就算.
作者: 乂LoNG乂    時間: 18-5-2012 19:58

純粹參與,唔知比唔比咁樣呢...
圖中全部都係我黎-_-;之前整落架@v@囧
雖然已退巨=]外掛橫行...哈哈
戰友們都退得7788@@
加上巨商都已經變哂質 都唔想重玩了@@
我都冇玩樂古好耐..
今日一上見到有活動所以參加@@

斯文一族 係我玩呢隻online game咁多年黎加入既團
呢幾年都發生佐唔少既風波 由高峰變到宜家低潮
我都一一經歷過見識過 呢幾年戰友朋友毒男都識佐唔少
我好開心可以同呢班戰友共同作戰佐咁耐@@
雖然呢個團一直都得唔到其他人既認同
不過我覺得 玩其實唔洗咁認真;P

老老實實 呢隻game係我玩咁多game中用得最多錢
我斷斷續續玩佐6年 我覺得呢隻game真係無其他game可以代替到
畫面雖然只係2D
但係平面得黎 戰鬥系統 攻城系統 等等真係無其他game做到
你叫我搵多一隻可以咁好玩既遊戲我諗應該無啦~
作者: 君子殉凶    時間: 18-5-2012 20:08

參與活動終極獎勵
如有需要 請版主把先前的參加作品刪除 謝謝
作品:

遊戲名:tommyto
  因為岩岩開始玩SD高達online時,唔識打中文,就是但改左自己個英文名再加d英文字,回想番起真係後悔...
我係在岩岩公測個陣玩,個時d人好友善,你輸左會有d高手教你技術,仲會同你一齊玩,有談有說,論誰都會開心
但...好境不常,買點的人愈來愈多,s機皇朝興起! 我就開始有放棄心態...加上學習問題...(個時考緊程分試,即小6升上中1的試)...
經朋友多次的支持,我都是決定退sd,以減少學習上的負擔

2年後的我 已經升上中學 更有小學的朋友來電叫我玩番,所以 我就開始玩了 由玩番個日開始
我一抽中了密娜, 這可說是我當時最大的鼓勵

1武斬時快 2武還有7秒的隱身 3武仲要係抽氣
技能分別係:
ps裝甲:可以幫助密娜減少對實彈的傷害
突擊指揮:幫自己同隊友加攻加氣 十分好用的技能
  玩這隻最好插格卡 會更正 oc方面 全攻最好 速度不缺 不用加 但如很喜歡玩偷襲的 都可以加2點速玩玩... 當然,我對密娜都有點點遺憾,就是後背的攻擊只會在必殺中出現,這個比較悲劇...
但真係易上手,玩到老手已愛上這機

b c場無敵 s場就較難用 因會被多攻的s機屈死 我的建議玩法:先沖到對方附近的陣地(不要太近) 利用建築物 讓對方看不見你 之後按2武隱身 行動要快,被對方發現了/數量多過2人就不行(偷襲失敗最好用瞬間轉移)
成功不讓對手發現 你就可以在他後面打出會心一擊 打時最好用3武沖過去 再甩刀,唔好比佢倒地,用1武 mca >1武 最好2下2下打 如果唔係1下較難掌握,成功秒殺對方後,立即後防幫手,唔好再等落去,只會讓重生的敵人打死 正所謂...3隻b密娜,勝過諸葛亮xdd(純本人創作)
  好了 重玩番到現在 已經300多場 還沖不到ex 但這密娜經過多次的沖oc 仲算成功沖上oc6! 還記得升oc5時不記得用防爆結果...爆到強2...那次我真的很慘...

當然 玩到現在 已經士官長了 當時還是下士的我 仲是在高頻被人看低
有現在的成果 要多謝我2位好朋友 何仔x2 xdd
多謝你地 一直支持 教我技術 教我點玩 仲會送點數比我
到現在 我們再一起玩 聽日雙經再一齊刷任啦xdd
  我明白到友誼是需要培養、用心、用時間聯繫的,而非一朝一夕友誼永固
多謝你地為我付出這麼多 友情是在我生命中是不可缺少的... 仲之...好多謝你地...thanks a lot!
我回憶中的一張相片:

sd高達online...這個遊戲 帶給我很多很多回憶...
有好的壞的 這遊戲就像馬戲團中的小丑一樣
常常使我開心 快樂 不開心時只要上sd高達online 打幾場對戰 和戰友談天 就很快忘記不快樂的事
sd高達online 感謝你給我這麼多回憶 這圖是我送給所有sd的玩家 祝大家遊戲快樂

作者: Joe.Y    時間: 18-5-2012 20:58

這應該是我玩了很久的ONline,在遊戲內我是個消閒生活家,是個老手來喔~
作者: zenith710    時間: 18-5-2012 21:23
尼個ac係我第2個正身ac,第1個玩到lv40-50個時比人hack左=.=尼個ac入左一個都算幾大規模既團..
令我玩cso多左d趣味;p

作者: 龍伯    時間: 18-5-2012 23:35

此人姓苦海名泥鰍,法號 魚 大家可以叫我笨魚  
個人介紹:智商笨拙,心地善良,專一愛人,身穿黑夜降臨的苦海泥鰍,雖然有對小翼,但不懂飛...
我決心想做一個飛魚!想脫離水魚的身份-3-
作者: a402972345    時間: 19-5-2012 12:03

尼個名係由我第一隻game開始用起既名

當初由小學到中1玩巨商都係停下玩下咁過

到前排既暑假先開始真真正正玩返

而我為左玩返巨商 一心諗住用第一隻game既野去換巨商野

點知就比人呃左

為左唔會有下一次既出現 我亦用返尼個名黎提醒自己

唔好再咁天真去相信人地所講既野
作者: 埃墳仔是也    時間: 19-5-2012 14:28
PES係我最鐘意既GAME,而呢個係我係Become a legend既人物

我改個名叫IVAN係因為我本人係IVAN,而佢打右翼亦都係我最擅長既位,至於荷蘭人係因為在國家隊爭位較易。

我本身係係荷甲既小球會,之後自己轉去意甲既拿波利,打左一季就轉左去皇馬,進軍歐聯,雖然呢家仲未打到決賽,但係相信冇人會係我地對手。之後我應該會打多1-2年然後轉去我最愛既曼聯。

我係國家隊表現都唔錯,更曾經贏得歐國盃。
作者: 政仔仔    時間: 19-5-2012 15:31

ID:大大粒o(改E個名係因為我鐘意既女仔好細粒面我要大細D去保護佢想當年既諗法 )
初初公測既時候玩到E家,不過當中有退出SD既時候
因為當時既電腦實在太LAG,走左去玩CSO
換左新電腦之後就立即加入番SD
加入番黎之後就好努力咁玩
不過都冇咩成果又退出又番左去CSO
CSO玩到72LV上將我個堂哥叫我玩番SD
咁岩就出無正
我睇既第一套高達(Seed)
正義高達好深刻
去到出Seed Destiny既時候知道有無正既出現我更愛E隻機體
所以知道無正係SD入面出既時候我就即刻番SD
點知又中埋

合到出黎既時候好開心
因為果時係SD入面好少人有

無正,正義係我玩SD既動力我玩SD既原因都係因為佢地
相關資料及影片:
[youtube]C9MD-4wdJO0[/youtube]

ZGMF-X19A Infinite Justice 無限正義高達是以莉古絲‧古蘭爾為首的舊古蘭爾派組織Terminal秘密開發完成的MS。
本機的開發沿革與使用技術有很多地方尚未明朗,有傳言是P.L.A.N.T.內部的舊古蘭爾派盜取統合開發局「ZGMF-X09A 正義高達」的開發資料,隨後轉移給莉古絲‧古蘭爾所領導的秘密組織Terminal,並以亞斯蘭‧察拉搭乘為前提,改良再設計而成的新開發資料,交付「Terminal」位於宇宙碎石帶的隱密兵工廠「Factory」,和ZGMF-X20A Strike Freedom 突擊自由高達一起開發完成;據說由於基拉‧大和的強力建言,本機最終調整實踐了與突擊自由高達的搭配運用思想。雖然番號上繼承了代表Z.A.F.T.的ZGMF,但實質上本機可算是Terminal原創的高性能MS了;與突擊自由高達相同,搭載了自「次世代」系列盜用而來的技術-新型動力機關「Hyper Duetrion」而擁有超越原型機「ZGMF-X09A 正義高達」的性能。

ZGMF-X09A Justice 正義高達之所以超越過去的MS之處在於動力源,Z.A.F.T.技術人員成功開發反中子干擾器,使核子在中子干擾器的影響下仍可分裂,搭載了核能引擎,解決機體因使用PS裝甲與高功率光束兵器的雙重運作下令機體能源消耗迅速的問題。由於以核能驅動,因此若非核原料耗盡,否則機體的能源供理論上是半無限的,這也讓搭載核能引擎的ZGMF-X系列機體成為C.E.71年最強的代表。
本機為C.E.71年Z.A.F.T.軍最新銳MS之一,由亞斯蘭‧察拉之父-P.L.A.N.T.最高評議會議長柏德·察拉交予亞斯蘭並命其至地球回收被莉古絲·古蘭爾基拉·大和盜去的自由高達,但亞斯蘭在任務前與莉古絲·古蘭爾的一番談話中明白了自己必須去尋找真正應該做的事情為何,因此駕駛本機自P.L.A.N.T.飛至地球上的國家奧布,對當時正陷於苦戰的自由高達伸出援手。此後與大天使號、草薙號一同行動,創造了輝基拉的戰績;最終亞斯蘭為了阻止彌賽亞朝向地球發射,引爆本機核能引擎將其破壞,避免了這場浩劫。

我既愛機
我唔會放棄你嫁
作者: PPP3    時間: 19-5-2012 16:20

呢隻game係我玩得最耐既1隻game
2年幾無玩A"A 雖然已經人面全非
但我依家都識到一班好好既朋友
不過我想遊戲代理商既關係會令我有日真係想放棄囉!

作者: 埃墳仔是也    時間: 19-5-2012 16:27

我好耐以前已經有玩,不過呢家已經冇了,但我仲記得那些年的生活,仲記得因為戈時好鐘意C朗而改個名做c.朗二世,雖然有D人可能覺得個名好低能,但係呢個名真係陪左好耐,經過好多風風雨雨,認識左好多朋友,或許呢家已經冇玩同聯絡,但係呢D回憶我永遠都會記得。
作者: GeeGee    時間: 19-5-2012 17:30

參加遊戲自創角色自貼+參加終極獎勵

It is Me ;)

我是一名公測的玩家 2008年在討論區看到了這個公告......
2008最受矚目的射擊遊戲CS Online 即將上市!!!
當時我還是一名小小的宅男 ,

看到了所有新的Online Game也不會放過!

還記得第一次玩的是 Dust2 ,

當時我從未接觸過
[射擊遊戲] ,
死了十次有多還未殺過一個玩家

我是有善心還是弱呢?
那時真的想刪掉游戲!

12/9/2008 更新了![殭屍模式]!(惡靈降世)!
還記得雪地生存手持 M249 , 雙手槍 也是皇道!
現在那些SKUILL系例都比不及當時的樂趣
一名小小的中一生就迷上了Counter-Strike Online

玩着玩着朋友越來越多 ,

開始
接觸 Mix / Match

就開
始對[一般模式]有興趣

越戰
越勇 , 發揮出強硬的槍法

在街場殺個片用不留!

街場中也遇到不小外掛使用者

Mix片:

[youtube]J-AEu09NuIM[/youtube]

團內更大量推出活動 :

[youtube]sLtYg-GhuJw[/youtube]

我也和不小高手較量過,
也從中獲得不小技巧,

使我的知識更加豐富,

在團內認識了不小朋友

喜怒哀樂也經歷不小

一起打街場 洗勳章 打殭屍 ,,,,,

隨着時間一分一秒地過去
一個一個地離開Counter-Strike Online這個遊戲

使我也沒什麼起勁 , 留在這了

風光的時侯不再了 ,

過去了便過去 做人要向前看 ,
我也要為我的前途想想了 ,

買點數花得太多錢了 ,

希望你也是;)不要太沈迷遊戲 .

快啲係下面發表你嘅意見啦><"

大把獎品等緊你!

作者: mic5091997    時間: 19-5-2012 18:04

`叮叮_ 商1  玩左3年幾  始終都係咁廢._.
最近好多朋友退左巨  希望你地返黎一齊吹水啦
作者: sealion2    時間: 19-5-2012 19:15

第一次玩係出大嘴獵蜥既時候,
果陣我只係一個用XM8打屍既小新手...
玩左一個星期就冇玩(唔想做炮灰?..)
點知過左一排,玩番,就中意左呢個game,
計番我已經玩左一年到
最後希望CSO2上市失敗
作者: tom1d20    時間: 19-5-2012 20:29
我係SD叫thomas好,
因為我英文名叫thomas,
改名果陣想打thomas仔但係打錯左...

作者: CSYSimon    時間: 19-5-2012 22:13

我cso名叫xLiBRaI傀儡
玩左都有1-2年,開頭覺得幾好玩
但係玩耐左,發覺好多野唔係咁簡單
例如掛,小學x問題等等
雖然會令我玩少左
但我會keep住上
作者: 愛恨交纏    時間: 20-5-2012 00:39

明顯係廢柴一個...叫q高達之達人p
冇人識,歡迎入game殺我
多多指教
作者: WhYs0丨小子    時間: 20-5-2012 07:45

ID由來:
成日見D人玩到好炆,所以就改左E個名.
意思=何必這麼認真
作者: 冷血ღ    時間: 20-5-2012 16:10

我在Elsword(艾爾之光)裡叫o波板糖o
全因我的女朋友 我不懂她是喜歡吃還是喜歡存起來
總是愛叫我送波板糖給她 我只知道她每次收到我的波板糖都很高興
沒有什麼特別意思啦搞不懂她16歲還喜歡波板糖 不過我知道的是
我們在一起之前我就一直給她送波板糖 波板糖也就是她的摯愛 直到如今...我已成為她的波板糖

作者: joe3159    時間: 21-5-2012 16:04
作者: 一生[何]求    時間: 21-5-2012 19:33

本身中意打籃球,岩岩又睇完零秒出手
係重玩巨商果陣,就諗起呢個名
咁岩個男主角名幾正,就拎左黎用
而家仲有個號叫白河莉子(上矢條女)
我個人玩幾個AC,都係四個字既名比較中意
而家又係四個字~
作者: 蓮の剎那    時間: 22-5-2012 02:45

只有1G。。。。。。。
雪露!!>w<   都智天!!>w<
雖然在外國玩時,會LAG下LAG下, 但都忍耐住
因為實在太過了!!!

啊!!!>w<

啊!!!>w<

了!!! >w<

瑪莉~瑪莉~!!~ >0<

雪露+智天=無敵!!!
作者: 紅系乂楓葉    時間: 22-5-2012 13:14

應該係第一隻 亦係最後一隻會玩三年咁耐既game
作者: 1009051541    時間: 22-5-2012 13:51
其實我係男GE But我戈時右想挽女角 so用左女角  其實好多人都知我係男~
p.s. 樓主好有錢.

作者: 白龍麒    時間: 22-5-2012 15:57

SiU神
換言之係小神
當初改呢個名係希望個帳號有小小成就
通常神呢個字比大家既感覺係 勁 威 有成就

所以SiU神(小神) 意思係 有小小成就
如今個帳號總算達到我想要既小成就
實現左個名既真正意義

作者: ae86anson    時間: 22-5-2012 18:03

ID: Anson21
SD係我第一個玩既Online Game
當時我仲讀緊6年級
因為當時自己又唔識打中文
所以就用左自己英文名+自己當時既學號
上年先有新電腦用
以前都只係去朋友屋企打
SD真係好好玩 ><
作者: hkmnop    時間: 22-5-2012 21:28

巨商:父子斌
商2平凡玩家一名,曾為不死軍團員,世紀帝國小書記,暗黑火炎小19,與世無爭
咩係霸氣???當然係同時擁有2神相先叫霸氣啦
作者: 雙層魚柳包    時間: 23-5-2012 16:03

我係個game入面叫TmFlFishBaBeZ
我玩左cso好似都有3年
2年前有玩既而又識我既都應該知我以前叫多舊魚柳
依家專玩一般 得閒打下got5咁
作者: andyau58    時間: 23-5-2012 22:06

玩了CSO這遊戲不久就好幾年了 (由CSO一公測到現在F.4
其實這是我第二個帳號  第一個帳號已經忘記了密碼

由一開波玩一般變成而家玩屍
我已經忘記了一般那這技巧了

第一個帳號那名字也不多提了
這帳號曾經用過"更改暱稱卷"
但也不知改甚麼名字好 所以卍被遺棄的鮮花卍 這名字是即興的
沒有想甚麼"霸氣的" "帥氣的"
就是平平無其的最實際

我也曾經想轉轉名字
但是也沒有甚麼好提議
所以這帳名字已經跟了我1年多了

希望這名字就跟住我吧!
作者: alpth    時間: 24-5-2012 15:33

SD高達Online
ID:ngng6
第一隻玩的online game
一玩玩足3年
不知不覺玩到上校 比較鐘意玩刀
作者: 運命之炎厄    時間: 24-5-2012 17:57

玩左三年SD,到而家都係少校囝一個.好快會升中校..."
點解玩左三年都係校?好簡單,因為中途轉過GAME.
好多人問,我個名係運命之炎厄,定係命運之炎厄.你冇睇錯,係運命之炎厄.
因為當年公測,我地果排好hit Monster Hunter.運命之炎厄,既意思姐係呢個GAME入面一條龍既名(紅黑龍)
運命之炎厄.
命運中總會發生的災難.
我差唔多所有愛機都係黑紅色,因為我覺得呢種紅色油左上部機,令我玩果時會精神,同埋會有壓場感.附上愛機NT-D一照
作者: icqmsnfb    時間: 24-5-2012 20:51

依個名係我睇完某集火影時諗到的......覺得個名幾型...so無改名一直用到依家....不過都幾年前開既.....可惜都係無戰場老兵個稱號....依家都係間唔中玩一般團死多...
作者: 天才A    時間: 24-5-2012 22:21

SD 高達ONLINE 角色: 無盡的新手

我第一次玩這一隻遊戲是在零九年 六月,那時候我還是中三,要參加全港的TSA。
在最後的一天,我的一位同學就談起了這款遊戲,我也因而開始我的SD之路。
事實上,當時我只是想和同學一起玩這款遊戲 (當然我對高達的愛也是一個主要因素)
在決定 角色名字時,我在想,也許像我一樣遊戲白痴,也只能當新手吧
於是就改了 無盡的新手 這名字,直到最後也只能是一個新手。
(不幸地,玩了三年,我也只是一個半桶水的老手呢....)

然後呢...
就是談談 我最愛的Z高達吧~

還記得我新手時玩得最好的
就是我的劍Z
流暢的斬擊,手感十足的光槍加上在近距離纏鬥時優勢十足的榴彈炮
使我這種「新手級的人物」也能突然之間在戰場上大放異彩。

(氣勢十足吧 @.@)

更重要的是
作為舊時代4分機的 劍Z 即使在未來 5分機泛濫
浮游炮 超視炮 追蹤彈 甚至 格鬥反擊 到處都是的時代
憑藉自己的技術 眼光 仍能打出一片天
(這方面我比起 韓服的一些高手 還真是差了三千光年呢..)

1100次的出擊 的確不算很多,可是每次出擊我都會抱著要使出120%技術的決心
因為....這台機的極限很大程度取決於機師 假如我混混噩噩的話 先不論隊友受不受得了我
恐怕我自己也受不了我自己....

然後呢..
去年4月
韓服更新了 全新的 5分版 z高達(覺醒模式)   還有THE-O(覺醒模式)
當時即使不看武裝示範 不看屬性 不看實戰片
我也決定 港服出了 就必收了

(星之繼承者的一擊!)

直到 今年5月
港服總算是 更新了 這部機體的設計圖
我也樂於讓我齊集了 半年的素材機體變成 這台令我朝思暮想的機體
而這台機也不負我所望
繼承了 劍Z 的風格
武裝強而合理 手感良好  需要充分的技術和經驗 來應對 那些 「無腦機」

最後發兩張 戰績圖 (希望 不會班門弄斧吧 = =|)

作者: brian0908    時間: 25-5-2012 08:44

記得當初係朋友介紹玩Sd
個陣唔識打字就改左個英文
唔經唔覺就玩左Sd 2年
作者: fishneedwater    時間: 25-5-2012 15:33

我個SD遊戲名稱叫乂我就是高達乂
一開始係朋友介紹去台服玩,後來台服封港澳ip就冇玩
2009年6月4日知道出港服而敢岩開始公測就即刻開始玩xD
吾經吾覺都玩左3年~_~  
最後我想講高達係男人的浪漫!!!!
作者: bobby11796    時間: 25-5-2012 20:25
我係因為本來想改果名比人用左,之後諗起GUNDUMSEED

作者: kenR    時間: 25-5-2012 23:26
叫逆脩係因為佢係我&我fd第一個在CSO開的ac
係我同我fd個真名中的一個字+埋,e+仲有玩下佢...

作者: miceho97    時間: 26-5-2012 20:09

(公會就免喇,廢事比人尋仇)

感想:
SD高達係我上網無意按到既廣告
之後就排水咁買點,英文名係因為最初開ser冇得改中文(sad)
作者: lancelia    時間: 27-5-2012 12:03

我在SD高達 Online裡叫lancelia,想改其他名但已經被人用左,忽發奇想,想改番個女性化少少既名,就將最尾個3個字變左lia(本來想叫lancer,姐係槍騎兵),封測時有玩過,之後丟低半年先再玩番,再玩既時候因為忘記就AC密碼就開左呢個AC玩到而家
作者: Edward12345    時間: 27-5-2012 13:30

重玩SD 名字就不公開了 話說 這隻易抽嗎? 本人1抽中了 好運?
作者: commander2620    時間: 27-5-2012 17:08
重玩SD 名字就不公開了 話說 這隻易抽嗎? 本人1抽中了 好運?
Edward12345 發表於 27-5-2012 13:30

圖片需要包括角色名稱
作者: JackyJai    時間: 27-5-2012 18:49

天龍八部 - 慕容山莊 乂赤月流星乂
尼隻game其實我玩得唔耐 只係玩左都唔夠幾個禮拜 但就係有好多感觸 最開心緊係同一大班朋友玩同一個遊戲
咁岩我地又考完DSE 可以專心咁打下機 仲有呀~我地仲結拜左呀 天龍八部我都係第一次玩
我曾經試過玩其他game 但好快就會厭 我都唔知咩原因 直到有人同我講天龍其實幾好玩
又多人玩 我就試下啦 點知我都比佢D畫面吸引住 最緊要係D時裝都好靚 只要洗少少錢 可以將個主角變到好靚
打機都係想比人知道自己有幾勁 有
幾型 岩唔岩先?!;P

乂赤月流星乂尼個名對我黎講都有一個好深刻既印像 起初我D朋友一齊玩話要個名係4個字 於是我就改左尼個名 ...

乂赤月流星乂尼個名對我黎講都有一個好深刻既印像 起初我D朋友一齊玩話要個名係4個字 於是我就改左尼個名   ...

玩得耐啦 夜啦 個個都off晒 咁就梗係要去休息下 訓下教 準備聽日又再on過啦xd ... ... ... ... ...

玩得耐啦 夜啦 個個都off晒 咁就梗係要去休息下 訓下教 準備聽日又再on過啦xd ... ... ... ... ...

尼隻獅子係玩明教先有架 雖然一開始天龍會送熊同埋翅膀做坐騎 但都有時間限制 雖然60lv可以換白獅 但始終貴 ...

尼隻獅子係玩明教先有架 雖然一開始天龍會送熊同埋翅膀做坐騎 但都有時間限制 雖然60lv可以換白獅 但始終貴 ...

尼隻老虎隻可以話係得來不易 同個fd升原先隻老虎升到30 之後去生仔 我個FD只係生到2級變異 我呢?就生左佢出 ...

尼隻老虎隻可以話係得來不易 同個fd升原先隻老虎升到30 之後去生仔 我個FD只係生到2級變異 我呢?就生左佢出 ...

比怪打到就死可以點?緊係隱形先啦 咁D怪咪會睇我唔到 睇我唔到 趁佢地走晒 我都快D閃水先xd ... ... ... .. ...

比怪打到就死可以點?緊係隱形先啦 咁D怪咪會睇我唔到 睇我唔到 趁佢地走晒 我都快D閃水先xd ... ... ... .. ...

作者: 邪雪§晴    時間: 27-5-2012 21:08

Online game:天龍八部2
伺服器:王語嫣
角色:冰狂/冰邪

圖中2隻人都我嘅ac,
雖然你地可能會覺得我又玩又玩好奇怪-0-
不過我鐘意啊xD
ac之所以用呢2個名,
只係因為之前玩論壇個名又係有冰字,
叫慣叫熟唔想改
宜家我嘅稱呼已經進化繁衍到非常多
冰、冰冰、小冰、小冰冰、冰妖、冰仔、冰佬、大佬冰、傻仔冰、肥仔冰、令仔冰、冰冰大人,下略1千字....((明明我係女- -
多得我個班親愛嘅幫友- -"

我只係王ser入面一個小小嘅玩家...
如果我冇開到第一個幫邪雪§弒神,
如果我冇識到一班同生共死嘅fd,
我諗我好快就會放棄左天龍.

↓以下係班友仔傻左咁做任嘅結果↓

可能對你地黎講呢D野好平常,
不過天龍作為我第一個玩嘅onilne game,
佢地每個人、每件事都對我意義非凡.
↓以下出賣一下佢地先,邪雪岩岩升5城個陣影↓

好似好少人?其實呢到係一部份黎咋xD

唔經唔覺玩左天龍1年半,
開過幫、比人清過幫、解過幫、放棄過、玩番、又再開幫,
宜家新幫都就快4城,
隻號唔勁得去邊,
仇人就唔少
嬲過、恨過、失望過、心淡過,
我做得最錯一件事就係解幫.
然後,
我好似太長氣啦- -
po埋幾張生活照先~

邊個唔識下一句?....... :lol

〝像天空不會永遠都是藍色的,有陰天你才會抬頭〞
某冰:不是耶還蠻藍的.....

好令!
彩虹咩色...? 答:七彩顏色~

謝謝各位看我廢話-v-
得閒多D轉視覺望下個天,
可能有意外驚喜哦!((鞠躬((飄走
作者: SKo熊    時間: 28-5-2012 01:10

我cso的名字叫:SkyCuRerl小熊
其實原本叫SK小熊的,用了改名卷後,現在的名稱是強化版吧!(嘿
初初打算擁有自己的一個AC
因為我想很少女孩子會玩shooting game
但不想改一個太男性化的名字,加上自己喜歡小熊維尼;
所以我就改了這個名字
Skycurer可以解作天空的治癒者(其實沒什麼關係的..哈

一登入了屬於自己的AC的時候很緊張
驚覺CSO基本角都是男的..尤其是TR的人物
真的很有特色,真是百花齊放:lol
本來想買一個女角的,相信很多人都認為最可愛的是安娜吧
我則最喜歡世足版安娜(真的很萌;又白又滑a0a
這是我第一個用gash買回來的人物(很貴t.t

在殭屍模式裡,我最最最喜歡是達叔;D
曾被人說我是痴戀達叔..(因為說過想要1比1達叔攬枕..
而且被某強大屍團的人因為我用達叔這角色把我強踢了-_-..
其實很多人都覺得他很醜
可是他卻很溫柔很有安全感
雖然他沒有莎拉可愛,他卻胖得很有趣
看了一位韓國人銀刃高手叫leon,他以達叔為題
拍了2條達叔的小電影叫:mini hevy story
看了真的很感動..居然有人會用達叔作主角..雖然我看不懂韓文

有一次在cso玩殭屍模式,我用了達叔後;
因為他肥大的身型,...套用在我的名字上後
很多人都順口叫我肥熊了-_-...可惡.
也有人叫我做熊;可能有英雄出現的關係吧
相反就係狗熊(雄; -_-omg
這圖很好笑-_-...
我想這是我對cso又愛又恨的原因吧
除了外掛問題之外,其實cso在創作角色也花心思:p

附上達叔躺在地上哂太陽的性感照(這是箱吧.)
作者: ying7410    時間: 28-5-2012 01:59

巨商系小學果陣朋友送佐個ac比我之後開始玩!!
不過升佐上中學之後因為ac被爆+讀書關係而無再玩!!
系半年前多d!!因為朋友經常系我耳邊講巨商既野,令我再次重玩巨商!!
巨商真系為我帶來不少樂趣!!而且仲認識到1班朋友!!
可惜既係依家外掛太多!令到太多玩家放棄!
依家見到巨商1日比1日少人真系好心醱!!
作者: 迷糊大王    時間: 28-5-2012 03:40

hi我玩左巨商都6-7年見証佢又盛移哀
巨商特別之處有大量外掛昆狗仲可睇到好多人性黑暗面
外掛又會刷200兵200裝,想變強又要用大量點數買點數品
實在太多非筆墨可形容事件可以發生
冇番咁上下膽量錢都唔可以生存到
須然我又要返工少左玩,巨商玩家又少左
我都見証佢致最後一刻的
作者: steven120    時間: 28-5-2012 19:42

玩左巨商都有7,8 年
中間有走,之後又番黎,睇住佢由好,漸漸變差.,
不過好彩入左個好好好的團,係入面識左好好的人,估唔到係GAME 都識到志同道合
一齊升LV,一齊解任..日子好開心,就算有D 掛係係阻住我地..但我地有我地玩...話之佢..
總之去到巨商最後一日,因為我地都愛過巨商...永遠十卜佢
作者: ericlai2000    時間: 28-5-2012 22:18

乂風之龍王

E個名係我好耐之前改既-- 好細過果陣改既

玩左巨都5~年上(吾記得啦--)

由佢好變到懷 不斷的半退 E+不知道自己又為又玩番
作者: v1w1    時間: 29-5-2012 13:04

Counter Strike Online

玩家v1w1

這個名字是自己在CS1.6創作的名字,今天仍然繼續用這個名字

靈感是Got one Victory with one best match(應該是GV1W1BM,不過覺得好奇怪,所以縮短了)

差不多玩了這個遊戲3年了

對這個遊戲,又愛又恨

愛的是在這個遊戲學習了不少東西,如品德等

恨的是代理商的態度十分惡劣

有人說:CSO根本是一個小學雞遊戲

我想說:現在的CSO改善了不少,外掛基本上減少了60-70%(個人估計)

只是玩家的品德需要有待改善,但是不要忘記其他遊戲都有這種情況

AVA也有黑房(以遊戲的BUG建立一個不平衡的房間,等級高的玩家可以從而在欺負新手),

大家批評CSO時,也應該指出有效的證據來批評

還有玩遊戲講究技術和品德,另外遊戲只是用來娛樂

無謂經常為所謂的神槍,狗槍,LOGO,camp狗而爭吵

還是專心玩你的遊戲吧
作者: Angus27    時間: 29-5-2012 18:17

sd高達online  
id: 萊爾特
這名字是取自瑪奇,因為果陣瑪奇仲係好有平衡所以好努力玩
本來冇打算玩sd的,不過因朋友邀請且自己是高達迷所以開始玩
之後因為有好多機所以愛上左,但因為小朋友太多且代理商不好都有想過唔玩/轉ser
所以可說是又愛又恨,但最終還是支持港服,始終有種親切感
以上~
作者: Renne    時間: 30-5-2012 20:49

SD高達ONLINE
ID:蕾恩
2年前的5月剛剛考完AL,就開始玩SDGO
改蕾恩這個名字的原因是因為本人很喜歡玩英雄傳說的"軌跡"系列,其中最喜歡的角色就是遊戲中的蕾恩小妹妹,所以就用了這名字
當時都沒有想過居然隻GAME出了一年都未有人用這個名字,用到這個名字都很開心,之後就開始玩,最初不太懂玩,打對戰經常都被人罵
之後終於合了第一部S機自由高達,當時的心情真的很高興
不過隨著近年越來壞多小學雞、無品人,當年玩SDGO的熱情已經少了很多,希望G1早日做點事情推動多點舊玩家回流

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ww3.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2