樂古Nakuz

標題: **最新!三點式事項!已關閉”終極”問卷!請留意新版規** [打印本頁]

作者: [H]黑妹    時間: 7-5-2007 15:32
標題: **最新!三點式事項!已關閉”終極”問卷!請留意新版規**
近日收來很多會員寄來的pm~相信這個三點式已成為唯美熱門的話題..
今天特別開放投票和問卷去搜集會員的意見~...
(詳細填上問卷~可獲3點積分..)
好多謝..之前投過票和做過問卷的會員每個寶貴的意見
我自己有一個我認為比較好的建議~!希望大家會作最後的投票&填寫問卷!!

**建議如下**

**((以後可以無限 POST三色相既相..而個post要專注一次過 POST哂D三點式相片...~!
標題還要清楚烈明有"三點式"呢三個字~...此兩項是一定要做得到!!
目的係為左真正方便咁多位會員∼...

真係怕會被屋企人誤會上18+網既會員咪唔好入呢個主題既post囉~!
而又可以方便擁有良好態度~用欣賞角度去看三點式既會員!...一舉兩得~!
唔知大家意下如何呢??...希望大家都會贊成!因為我都花左很多心機去思考∼@@”

**三點式事項終極問卷**

Q.1:你贊成版主既建議嗎?

Q.2:如果不贊成的話∼你有更好既建議嗎?(此項只適合如不贊成建議的會員,不少於12字)

Q.3:如果贊成的話∼你以後會遵守這條版規嗎?

Q:4:如建議成立後∼你覺得賞罰應怎樣分配?(必須作答∼不少於10字)

謝謝你既意見~!^^
因為事況比較嚴重~..此投票會在5月尾∼關閉作最後的決定

作者: josonshiu    時間: 7-5-2007 15:51
Q.1:你認為應該廢除OR不廢除版規7A?
我個人認為唔好話廢除OR不廢除 將7A改做限制!!
Q.2:廢除/不廢除之後有什麼好處的地方?(不少於12個字)
廢除OR不廢除有好與不好  不如限制:例如唔好過3張3點式
Q.3:如不廢除版規7A,你會有什麼建議去改善?..(不少於9個字)
將7A廢除轉做限制
Q:4:如廢除了版規7A,你覺得會令唯美區的影響大不大?
都大嫁 會有人不繼po 3點式 都有不良成分 少量都無所謂

作者: [H]黑妹    時間: 7-5-2007 15:58
原帖由 josonshiu 於 2007-5-7 15:51 發表
我個人認為唔好話廢除OR不廢除 將7A改做限制!!
Q.2:廢除/不廢除之後有什麼好處的地方?(不少於12個字)
廢除OR不廢除有好與不好  不如限制:例如唔好過3張3點式
Q.3:如不廢 ...

其實原本我地既版規7A也是作限制的~..
是不多於兩長~..
但[也引起不少會員的不滿~..
今次作這個POST主要目的都是看看睇法的比數~
不過非常感謝你給我們意見^^
作者: jeff3548    時間: 7-5-2007 16:53
Q.1:你認為應該廢除OR不廢除7A?
我認為廢除 7A版規
廢除!廢除之後 maybe many people go Nakuz
Q.3:如不廢除版規7A,你會有什麼建議去改善?..(不少於9個字)
將7A廢除轉做限制
Q:4:如廢除了版規7A,你覺得會令唯美區的?
影響不大!

作者: [H]黑妹    時間: 7-5-2007 16:59
原帖由 jeff3548 於 2007-5-7 16:53 發表
我認為廢除 7A版規
廢除!廢除之後 maybe many people go Nakuz
Q.3:如不廢除版規7A,你會有什麼建議去改善?..(不少於9個 ...

OK~謝謝你既意見!..^^
作者: [H]l1ch2h3    時間: 7-5-2007 17:11
比較少泥...都幫幫手

廢除

令會員更加放心放圖
唔洗就住就住

加大7A既限制
加多幾張

廢除左,應該會多d人貼
因為d人成日貼既都會犯到7A
作者: 儒村    時間: 7-5-2007 17:11
應該
廢後:吸引人流, 增加本區發帖量, 吸引潛水員駐流, 吸引多d人睇廣告...
將原版規內容改為圖片要有內衣
大,可能會有人挑戰底線, 可能突然多了很多人發帖
作者: ~007~    時間: 7-5-2007 17:21
廢除
--------------------------------------------------------------------------------------------------
廢除左之後 我諗會多左d  靚相lo , 亦回多d 人post ,其實衣個係觀點同角度問題 , 色情 與 性感只係一線間    睇你點諗lo  如果睇果個成日諗衰野  咁就算 post d 著唒 3  , 普通一張街照 都可以係咩嫁啦   
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

廢除左   m...... 加多條 禁放AV 女優ge  三點式
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
我諗唔會好大lo  睇 同 post  果個識諗ge 話
作者: [H]黑妹    時間: 7-5-2007 17:22
原帖由 [H]l1ch2h3 於 2007-5-7 17:11 發表
比較少泥...都幫幫手

廢除

令會員更加放心放圖
唔洗就住就住

Q.3:如不廢除版規7A,你會有什麼建議去改善?. ...

真係唔該哂你^^
希望快d有答案~

原帖由 儒村 於 2007-5-7 17:11 發表
應該
廢後:吸引人流, 增加本區發帖量, 吸引潛水員駐流, 吸引多d人睇廣告...
Q.3:如不廢除版規7A,你會有什麼建議去 ...

你既意見非常好~!非常感謝^^

原帖由 ~007~ 於 2007-5-7 17:21 發表
廢除
--------------------------------------------------------------------------------------------------
廢除左之後 我諗會多左d  靚相lo , 亦回多d 人post ,其實衣個係觀點同角度問題 , 色情 與 性感只 ...

非常好既意見!~
希望大部份既人都會好似你咁諗^^

作者: 搞搞野    時間: 7-5-2007 17:57
應該
三點式是特顯她另一的唯美,而不會局限於某一定的程度,令唯美區更添多種的美態欣賞
理智的態度,公平公正的意見改善
壞的影響不大,三點色也可以成為我們年青人欣賞的項目,
好的影響也有,一來讓我們年青人有更大的欣賞空間,二來可活躍我們的頭腦,可加添進一步的
思維,有助腦部發展,我們不是用一個淫邪的觀念去看三點色,而是用一個正觀欣賞的狀態,
畫家所畫的色情成份,也是出於一個另外的欣賞,不是要淫而去畫~

作者: 七夕緣    時間: 7-5-2007 18:06
廢除
廢除之後可以令會員貼多d圖,有時有d會扣分,又唔敢貼。再者三點式個人認為
是唯美的一種,不應因為成人圖片的偏見而限制
擴寬7A。不要一些意識 性 的圖,例如游衣show呢d 就可以
不太,相信版主會繼續打擊不合規圖片,如成人圖片

作者: [H]黑妹    時間: 7-5-2007 18:23
原帖由 搞搞野 於 2007-5-7 17:57 發表
應該
三點式是特顯她另一的唯美,而不會局限於某一定的程度,令唯美區更添多種的美態欣賞
Q.3:如不廢除版規7A,你會有 ...

非常好,非常中肯的意見^^THX

原帖由 七夕緣 於 2007-5-7 18:06 發表
廢除
廢除之後可以令會員貼多d圖,有時有d會扣分,又唔敢貼。再者三點式個人認為
是唯美的一種,不應因為成人圖片 ...

謝謝你既意見^^THX

作者: tiu_mark    時間: 7-5-2007 19:29
黑妹._.

這裡交給你了
作者: 不亞|風    時間: 7-5-2007 19:32
作者: ☉_☉魔鬼ソ騎士    時間: 7-5-2007 21:01
強烈要求廢除
第1:著三點式可將女性的"美"發揮到最大,可以吸引更多人來唯美post野同欣賞
第2:色情和性感差得遠,前者會令大家覺得樂古係壞討論區,但性感會令人覺得它有女性最美的一面
第3:請用正常的眼光看泳裝美女吧,莫非你唔到海灘泳池游水?請唔好咁拘泥吧!
第4:我d post一向例不虛發(看我帖與分的比例就知,唯美iq版成版大拇指),搵d令女搵得咁辛苦黎支持樂古唯美,卻成為7a既扣分"希"生品...
作者: [H]黑妹    時間: 7-5-2007 23:44
原帖由 tiu_mark 於 2007-5-7 19:29 發表
黑妹._.

這裡交給你了

嗯~唔駛!大家也有責任啊^^

原帖由 不亞|風 於 2007-5-7 19:32 發表

Q:4:如廢除了版規7A,你覺得會令唯美區的影響大不 ...

感謝你既意見^^

原帖由 ☉_☉魔鬼ソ騎士 於 2007-5-7 21:01 發表
強烈要求廢除
第1:著三點式可將女性的"美"發揮到最大,可以吸引更多人來唯美post野同欣賞
第2:色情和性感差得遠,前者會令大家覺得樂古係壞討論區,但性感會令人覺得它有女性最美的一面
第3:請用正常的眼光看泳 ...

我也明白你既用心和努力~
所以這就是我今次發起投票和集合會員意見既真正用處!...^^

作者: kenken1212    時間: 8-5-2007 07:59
不廢除 但可加大最多幾多張 例10張
廢除了 我想呢度變左好多貼都係三點式
可加大最多幾多張   例10張
我覺得影響好大 但係多三點式可增加人流呢
作者: jkkkkkk    時間: 8-5-2007 08:47
作者: `12345`    時間: 8-5-2007 09:41
廢除
Q.2:廢除/不廢除之後有什麼好處的地方?
廢除之後會多左人貼圖 比我地多d來,唔洗日日無新post..
Q.3:如不廢除版規7A,你會有什麼建議去改善?..
不廢除的話 我覺得可以增加貼圖的數量同d圖唔可以令人覺得色情
少少影響,d圖無以前咁好
作者: [H]死靈    時間: 8-5-2007 10:18
應該廢除啦....

廢除左~咁樣先會多d好照片睇..
除左樣貌!身材都應包括在唯美內既.三點式正常啦
唔係裸露就唔會係三級啦..

如果真係唔廢除...那只好開個分版= =""一個貼較為性感水著類既
呢度貼番正常睇令女相既囉....

Q:4:如廢除了版規7A,你覺得會令唯美區的影響大不大
應該唔會好大....貼三點式有其他錯覺
只能話係個人既問題...==..如果係個人問題...
廢唔廢除都一樣有
作者: [H]黑妹    時間: 8-5-2007 12:47
原帖由 kenken1212 於 2007-5-8 07:59 發表
不廢除 但可加大最多幾多張 例10張
廢除了 我想呢度變左好多貼都係三點式
Q.3:如不廢除版規7A,你會有什麼建議去改 ...

最怕就係比人話似色情區!><...
謝謝你既意見^^

原帖由 jkkkkkk 於 2007-5-8 08:47 發表
      應該

廢除可以令大家無咁以俾人扣分!
...

謝謝你既意見^^

原帖由 `12345` 於 2007-5-8 09:41 發表
廢除
Q.2:廢除/不廢除之後有什麼好處的地方?
廢除之後會多左人貼圖 比我地多d來,唔洗日日無新post..
Q.3:如不廢除版規7A,你會有什麼建議去改善?..
不廢除的話 我覺得可 ...

謝謝你既意見^^

原帖由 [H]死靈 於 2007-5-8 10:18 發表
應該廢除啦....

廢除左~咁樣先會多d好照片睇..
除左樣貌!身材都應包括在唯美內既.三點式正常啦
唔係裸露就唔會 ...

keke~很好~很好!!
開分版好似唔錯~值得考慮!...
謝謝你既意見^^

作者: 馬奶    時間: 8-5-2007 23:28
廢除

今本就係我地思想守舊,其實係外國,美國,英國,法國果d國家d人都唔講3點式係唔正經果d
只要不是過於暴露,還可以接受,或限制圖片的數量,或不得用3點式做主要圖片,如要貼必須與其他圖的比為1:3,1:2等
影響不大,因為我都係好少上黎xd

ps:版主個頭像好靚女a_a
真係你真人xd?
作者: tiu_mark    時間: 8-5-2007 23:35
原帖由 馬奶 於 2007-5-8 11:28 PM 發表
廢除
今本就係我地思想守舊,其實係外國,美國,英國,法國果d國家d人都唔講3點式係唔正經果d
Q.3:如不廢除版規7A,你會 ...

黑妹的頭像當然是她本人(去自貼區可以找到很多)

ps :我是路人甲._.
作者: ﹝●﹏●﹞    時間: 9-5-2007 00:29
**版規7A..三點式事項問卷**

NO

咁樣可以吸引多d會員係到回post/開post

點到即止 唔好太個色情的 唔係就扣分

幾大
作者: 啟文仔    時間: 9-5-2007 00:36

廢除

咁樣可以吸引人放多d post,依家好多相都有三點式

廢除還廢除~仲知唔准放誘惑性極高的相

大到不得了-.-"起碼我都會放相-.-""

(私人問題:我發覺好似激嬲你咁-.-"msn唔應人,唔知你忙定你嬲@_@)
作者: [S]chinho1990    時間: 9-5-2007 04:51
作者: momojai123    時間: 9-5-2007 11:11
       廢除

有更多圖片睇.......又唔覺得會係色情喎

禁止色情圖片is ok...3點式不等於色情

大......多了人參觀
作者: [H]黑妹    時間: 9-5-2007 12:24
原帖由 馬奶 於 2007-5-8 23:28 發表
廢除
Q.3:如不廢除版規7A,你會 ...

..先感謝你既意見~
後..要感謝你既讚美!~^^

原帖由 tiu_mark 於 2007-5-8 23:35 發表

黑妹的頭像當然是她本人(去自貼區可以找到很多)

ps :我是路人甲._.

太樣衰~給自貼區蝦主刪哂!keke
咩路人甲=.="?關咩事

原帖由 ﹝●﹏●﹞ 於 2007-5-9 00:29 發表

NO

咁樣可以吸引多d會員係到回post/開post

Q.3:如不廢除版規7A,你會有什 ...

感謝意見~...^^

原帖由 啟文仔 於 2007-5-9 00:36 發表

廢除

咁樣可以吸引人放多d post,依家好多相都有三點式

Q.3:如不廢除版規 ...

你幾時有add過我牙!><..
我都完全唔知......!!!-.-'
感謝你既意見~..

原帖由 [S]chinho1990 於 2007-5-9 04:51 發表
我果人認為不廢除 3點式去果d網站睇羅 洗乜一定要係到睇 而且呢到大多人16歲都未夠 好影響
況且我諗想睇3點式既人都係有色之人 因為我都係男人 唔好扮野=.=
Q.2:廢除/不廢 ...

你既意見都不錯!~..
謝謝你嚕!~^^

原帖由 momojai123 於 2007-5-9 11:11 發表
       廢除

有更多圖片睇.......又唔覺得會係色情喎

Q.3:如不廢除版規7A,你會有什麼建議去改善?..(不少 ...

感謝意見^^

作者: spc555999    時間: 9-5-2007 12:51
      我認為應該廢除
      因為本人覺得三點式不等於色情,反而多種的美態欣賞會更好
      修改為可以有三點式,但不準有色情(色情即露點等)
      我覺得就不大,因為三點式在現今的社會上都不是什麼大事
作者: tiu_mark    時間: 9-5-2007 20:04
原帖由 [H]黑妹 於 2007-5-9 12:24 PM 發表

..先感謝你既意見~
後..要感謝你既讚美!~^^

太樣衰~給自貼區蝦主刪哂!keke
咩路人甲=.="?關咩事

感謝意見~...^^

你幾時有add過我牙!>

因為........所以.......... = ="

就是我喜歡而已.....:lol

關於msn嗎......我好像沒有黑妹的msn
作者: [H]黑妹    時間: 10-5-2007 01:10
原帖由 spc555999 於 2007-5-9 12:51 發表
      我認為應該廢除
      因為本人覺得三點式不等於色情,反而多種的美態欣賞會更好
Q.3:如不廢除版規7A,你會有 ...

謝謝你既意見^^

原帖由 tiu_mark 於 2007-5-9 20:04 發表

因為........所以.......... = ="

就是我喜歡而已.....:lol

關於msn嗎......我好像沒有黑妹的msn

keke~都唔知你講咩!^o^
msn?冇問題~你pm你個msn比我!
我即刻add你啦~~因為我個msn太長了~

作者: 黑貓    時間: 12-5-2007 03:44
一般^_^...其實大家都想睇靚女靚仔姐
Q.2:如果不贊成的話∼你有更好既建議嗎?(此項只適合如不贊成建議的會員,不少於12字)

當然會!!
Q:4:如建議成立後∼你覺得賞罰應怎樣分配?(必須作答∼不少於10字)
其實睇下post左d咩啦...如果第一次可以-佢20分到..如果再係咁..停ac囉
作者: [H]黑妹    時間: 12-5-2007 03:59
原帖由 黑貓 於 2007-5-12 03:44 發表
一般^_^...其實大家都想睇靚女靚仔姐

當 ...

多謝你既意見牙黑貓^^
作者: pcmsjacky    時間: 12-5-2007 06:48
贊成

會 但我好少可會開post -.-
多數係做睇個個

Q:4:如建議成立後∼你覺得賞罰應怎樣分配?
賞罰是指+/-分嗎 -.-
你們版規沒有的嗎 -.-"
唔係太明想要d咩意見

最後 希望開post的會員們分清楚甚麼是三點式 甚麼是過份暴露 -.-
不然 像uwa口ts那樣就糟了 -.-
作者: ╭☆7x★╯    時間: 12-5-2007 07:38
廢除d咩- -?唔係太明..廢除板主意見- -?
作者: 叛逆小魚    時間: 12-5-2007 07:39
我贊成既

作者: cat520ar    時間: 12-5-2007 09:02
贊成

禁放av女優的三點式囉
因為可能有屋企人識得架a__a
作者: `12345`    時間: 12-5-2007 09:30
贊成,有更多新貼都會多d人
一定會啦,唔係就自相矛盾啦
我覺得令人以為係色情就減,d會員覺得佢貼得好就加..
作者: shit    時間: 12-5-2007 11:14
     贊成,因為近日有很多會員因為樂古這版有三點式的相以來。

沒有。

一定會。

一個post的三點式相多過5張扣10分,多過10張扣20分....如此類推
作者: mgs2089    時間: 12-5-2007 11:38
贊成~

/

當然會la!  

令人覺得係色情就減5分,如果係好ge就加2分
作者: ycfar    時間: 12-5-2007 11:51
贊成

一定會!
有露點既話(版主覺得)就扣5分,有遵守版主出既規則而po既話就加5分!
作者: [H]黑妹    時間: 12-5-2007 16:28
多謝咁多位既意見!~~~^^
作者: 大佬賢    時間: 12-5-2007 16:32
       贊成,可以吸引更多人看貼@@"

一定會

無講明"三點式"既扣10分,精彩貼圖+1~20分
作者: 只求一敗    時間: 13-5-2007 00:26
**三點式事項終極問卷**

黑妹說的就贊成~
N/A

同平時普通賞罰情況一樣~咁就最好啦~
作者: 阿葉eric    時間: 13-5-2007 00:36
Q.1:贊成

Q.3:會

Q:4:太暴露的話須要扣分
作者: 小山田萬太    時間: 13-5-2007 01:28
贊成,因為能一飽眼福。
Q.2:如果不贊成的話∼你有更好既建議嗎?
(此項只適合如不贊成建議的會員,不少於12字)
守版規是理所當然的,我們做得呢個論壇既會員,就要守呢度既規矩。
露點照扣分,露下體扣50。有性愛圖片,即禁言。
作者: jkkkkkk    時間: 14-5-2007 08:00
作者: [H]fung0207    時間: 15-5-2007 20:19
yes

緊係會啦....
國有國法...家有家規嘛
論壇都要跟規則嫁嘛~ ~

沒註明的帖子就扣分
版主認為係好圖就加分啦
作者: 廢物。﹏。    時間: 15-5-2007 21:20
我認為廢除 7A版規
廢除ge話會多d人黎呢個版..
3點式Ge相唔可以超過幾多幾多張咁lo../
Q:4:如廢除了版規7A,你覺得會令唯美區的?
應該會多dd人上呢個版..=]
作者: 好dill呀    時間: 15-5-2007 21:38
贊成

賞,,冇分別...
罰,,如果冇講係三點式...扣10分
           冇一次過post哂D三點式相片...扣5分...

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ww3.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2