查看: 6822|回復: 34
打印 上一主題 下一主題
收起左側

(原創心得)12-13 年英超簡單分析(已更新對阿仙奴的評論)

簡單分析一下來季英超

曼城:今夏只係買左Rodwell, 原班人馬的默契更上一層樓, 奪標大熱
車仔:收購多名技術型中場, 如果佢地磨合得快的話有分阻止曼城兩連冠, 食粥食飯睇費托可唔可以重生
阿仙奴:賣走VPS 又賣埋桑治, 達成年年至少賣兩個主力ge 目標, 縱使有3名高質新兵加盟, 但暫時冇人取代到桑治同VPS, 所以新季好難再攞到歐聯入場劵.
曼聯:今夏沒有對症下藥, 只買了VPS, 香川同鮑維, 新季看來又是"攻得又失得", 希望維迪能重上高鋒, 曼迷新季目標請定在"保3甲席位"
熱刺:暫時前鋒只有一個迪科爾, 又陷入"有槍冇子彈"的局面, 期望能盡快購入一名射手, 配合保亞斯的戰術力爭頭4
利物浦:新帥羅渣士上任後放走大量具經驗老將, 只引入舊部波連尼同祖阿倫, 新季不宜期望過高, 能做"利市一哥"已是很不錯了.
紐卡素:正選陣容可與big 6 相比, 但是板凳深度嚴重不足, 新季只好希望傷患離喜鶴而去. 目標為歐賽資格.
愛華頓:繼續限米煮限飯, 但前線引入尼史密夫和謝拉域重組格流鋒線, 配合堅固的防守, 新季可望能爭取歐賽資格

預計排名:1. 曼城 2.車路士 3.曼聯 4.熱刺 5.阿仙奴 6.愛華頓 7.新特蘭 8.利物浦 9.紐卡素

降班區:修咸頓, 韋根, 諾域治

評分

參與人數 2樂點 +5 Bravo! +2 收起 理由
蜜瓜荳奶 + 1 原創內容
我思故我在 + 5 + 1 原創內容

查看全部評分

回復

MU果道我覺得費sir係會再買人...
另外熱刺好似就簽入多哥佬
回復 支持 反對

MU果道我覺得費sir係會再買人...
另外熱刺好似就簽入多哥佬
victorclli 發表於 15-8-2012 19:47

E+除左馬拉加D人之外我都諗唔到有咩人好買...
買vps 果20m 夠打包蒙利爾同杜拿蘭仲有凸成8m 到
用8m o係季中再買洛蘭迪就最好
or 打包埋伊斯高
回復 支持 反對

你原創定轉貼?
回復 支持 反對

你原創定轉貼?
我思故我在 發表於 16-8-2012 01:48

當然係小弟ge 原創la
回復 支持 反對

mu咁多前鋒,仲買vps既,買多隻中場後防仲好
回復 支持 反對