樂古Nakuz

標題: 巨商今次既活動300小時神秘大獎歡迎集中討論 [打印本頁]

作者: 小肥專門店    時間: 18-8-2010 23:52
標題: 巨商今次既活動300小時神秘大獎歡迎集中討論

歡迎正,反雙方的人 係呢個POST理性/善意既討論
作者: Ni.GhT    時間: 18-8-2010 23:54
港巨出呢個活動之前有無睇過國巨既活動?
人地咁成功 你咁失敗就知你爛
作者: 炎之龍    時間: 18-8-2010 23:54
環保呢點根本不成立~
平時你地打機夠唔環保啦~
為左今次活動就講環保?_?
講到自己好關注環保=.=
真係心照啦~環保人士。
作者: 3230324730    時間: 18-8-2010 23:55
老老柒柒,
佢冇逼你開足300小時./
我都冇諗過一定要拎大獎
作者: ~無乂名~    時間: 18-8-2010 23:58
真係唔關環保問題
純粹覺E個活動非常之有問題
作者: kokokokokakuz11    時間: 18-8-2010 23:59
作者: nakuz_459837    時間: 19-8-2010 00:00
#3既同胞目光實在夠短淺
你要知道今次因咩原因而牽涉到環保

你指出平時大家打機唔環保,而今次無故地講環保
但平時打機係為左升級,打寶,
但今次呢?
今次活動比人話係唔環保主因有一個:
就係有唔少人為左拎獎品而專登開著部機「掛機」
出街掛機,訓覺又掛機,總之一閒置就掛機
這樣一來,比平時開住巨商既時間一定會長左
所以今次d人講環保,亦並無雙重標準之嫌
作者: nakuz_459837    時間: 19-8-2010 00:01
to #4朋友
佢的確冇迫玩家去開
但你可以話佢冇誘導玩家去做嗎?
作者: 愛~隨風~    時間: 19-8-2010 00:06
佢咁做根本都唔岩..又唔環保....哂咁多電..咁又要比多d電錢...

個ser都廢到爆..仲要搞單野出黎?.?  

睇下到時死幾多次ser =]
作者: 炎之龍    時間: 19-8-2010 00:07
講真果句啦~
d玩家冇能力上到300↑就用環保既要求黎反今次既活動~
環保??問心果句~平時自己做過d咩對環保出一分力呢!?
唔好為左達唔到要求就拎環保黎講~
作者: johnchan201    時間: 19-8-2010 00:08
我希望唔好吵架 我選正方係因為大家還定都玩巨商 難得有得一路玩一路有野囉
何樂而不為 而環保呢d就冇得講 冇人叫你真係on夠300小時 冇人迫你一定要囉獎 冇話神秘大獎係好野(一陣係條蔥你就....)仲有 人地掛機係佢的事 試問你玩巨有冇掛過機 只係睇你掛幾多 而我覺得你可以一路打寶 ,升lv 一路做呢個任務 巨商就算冇呢個活動 日日掛機的人多不勝數 只係今次活動平均人們上線時間多左姐
作者: nakuz_459837    時間: 19-8-2010 00:08
回#11
難道你認為今次活動係環保嗎?
作者: nakuz_459837    時間: 19-8-2010 00:09
我希望唔好吵架 我選正方係因為大家還定都玩巨商 難得有得一路玩一路有野囉
何樂而不為 而環保呢d就冇得講  ...
johnchan201 發表於 19-8-2010 00:08

掛機人數一定會增加
作者: 炎之龍    時間: 19-8-2010 00:09
打機,冇環保可言。
作者: nakuz_459837    時間: 19-8-2010 00:10
打機,冇環保可言。
炎之龍 發表於 19-8-2010 00:09

咁你算唔算係冇立場?
作者: ~TOY~    時間: 19-8-2010 00:10
講真果句啦~
環保??問心果句~平時自己做過d咩對環保出 ...
炎之龍 發表於 19-8-2010 00:07

你又知人地平日唔環保@_@
    人地做左又要話你知牙,笑左
作者: johnchan201    時間: 19-8-2010 00:10
係 掛機人數一定會增架la
只要自己唔好一齊掛機 咁米唔會有話咩環唔環保的問題
作者: 滿天星    時間: 19-8-2010 00:11
囧 邊度不環保? 我睇唔到
作者: 炎之龍    時間: 19-8-2010 00:13
打機仲想講咩環保?_?
作者: 愛~隨風~    時間: 19-8-2010 00:13
講咁多野都係唔環保  你講得通?.?

要咁多電腦開著過夜???     掛掛下太多人死左ser又點?  又要掛過=] ?
作者: 賤格    時間: 19-8-2010 00:15
#3既同胞目光實在夠短淺
你要知道今次因咩原因而牽涉到環保

你指出平時大家打機唔環保,而今次無故地講環保
但平時打機係為左升級,打寶,
但今次呢?
今次活動比人話係唔環保主因有一個:
就係有唔少人為左拎獎品而專登開著部機「掛機」
出街掛機,訓覺又掛機,總之一閒置就掛機
這樣一來,比平時開住巨商既時間一定會長左
所以今次d人講環保,亦並無雙重標準之嫌
nakuz_459837 發表於 19-8-2010 00:00

貪心 能怪誰?
作者: Sea*    時間: 19-8-2010 00:17
人各有志
理人地做咩?
作者: 黑魔王二世    時間: 19-8-2010 00:17
重申一點。。。呢個活動唔係強逼性。。你係有玩同唔玩既權利
環保方面。。。我唔認為咁會哂更多電力。。有邊個話掛巨商。就唔可以睇下片。上樂古都得到
至於認為要環保既人。咁你就唔好玩了。沒人話開機一定要開巨商
作者: ×俊↑〞◇    時間: 19-8-2010 00:17
一黎巨商登入畫面都有話吾好玩太耐..
二黎又搞呢個咁既300小時地獄活動
   行動手法有點大胡扯..
作者: 賤格    時間: 19-8-2010 00:19
佢咁做根本都唔岩..又唔環保....哂咁多電..咁又要比多d電錢...

睇下 ...
愛~隨風~ 發表於 19-8-2010 00:06

一隻手掌拍不響

上面講左d咩 自己參透下啦
作者: johnchan201    時間: 19-8-2010 00:19
講咁多野都係唔環保  你講得通?.?

要咁多電腦開著過夜???     掛掛下太多人死左ser又點?  又要掛過=] ? ...
愛~隨風~ 發表於 19-8-2010 00:13

咁你又講得通呢個活動唔環保咩? 一開始冇人囉著支槍向著你個頭迫你掛300小時
而唔環保的人係因為貪心想要神秘大獎 咁你係唔係其中一個? 唔係咪得lo 你理得人地係唔係掛咁耐呀
你平時做其他更有環保的事仲好過係到理人玩巨商環唔環保la 你點理都阻止唔到佢地的唔環保 不如你自己做返d環保的事去補返仲好la (冇話一定叫你去補)
作者: 炎之龍    時間: 19-8-2010 00:19
其實除左環保,仲有咩理由反對今次活動?_?
作者: 73457345    時間: 19-8-2010 00:20
活動有問題... 一間公司出更活動..唔用腦....
作者: 賤格    時間: 19-8-2010 00:20
講真果句啦~
環保??問心果句~平時自己做過d咩對環保出 ...
炎之龍 發表於 19-8-2010 00:07

吃不到的葡萄是酸的
作者: johnchan201    時間: 19-8-2010 00:22
活動有問題... 一間公司出更活動..唔用腦....
73457345 發表於 19-8-2010 00:20

冇人叫你參加活動 咁你覺得呢個活動冇腦 咁你記著唔好on多個40個小時=.=
咁就可以反映/突出呢個活動點解無腦 到時你先再post出黎la
作者: 滿天星    時間: 19-8-2010 00:26
佢都係想獎勵下d 平時成日支持巨商既玩家姐
300小時果個我諗只係特別d 就算冇e個活動 有好多玩家都係上咁多線~_~
作者: 卍死仔包卍    時間: 19-8-2010 00:31
牛唔飲水 點"級"得牛頭低
作者: ~TOY~    時間: 19-8-2010 00:31
環保方面。。。我唔認為咁會哂更多電力。。有 ...
黑魔王二世 發表於 19-8-2010 00:17

的確唔係強逼性呀,但佢出黎係比邊個參加先?
咁你出的活動係唔合理,叫我地點玩??
第1:時間問題
17日掛300個鐘,想講17日都係得408hr,300個鐘佔7成有多,難道要我地唔食唔訓唔做其他野?
第3:健康問題
我諗橙搞呢個活動,都係想多人玩,同玩耐d啦
而佢set到有唔同段數亦証明佢係預期有玩家可以過到要求啦
如果一個人要完成晒佢的段數,平均一日要上線17-18個鐘
喂,大佬,我打機ja,唔洗攞我命呀?
第3:耗電問題
從第1點可以知道掛300hr需要長時間開機,增加電費

由此可見佢搞活動前根本就冇諗過我地的感覺/情況
當我地係咩?你求其搞個活動就算,玩唔玩由得我地?呢d係咩遊戲公司?
係咩待客之道?
作者: 滿天星    時間: 19-8-2010 00:35
17日掛300 ...
~TOY~ 發表於 19-8-2010 00:31

由此可見佢搞活動前根本就冇諗過我地的感覺/情況
當我地係咩?你求其搞個活動就算,玩唔玩由得我地?呢d係咩遊戲公司?
係咩待客之道?

哈哈 乜你而家先知e間公司d野咩
作者: 炎之龍    時間: 19-8-2010 00:37
17日掛300 ...
~TOY~ 發表於 18-8-2010 16:31

時間問題
當然會預左計埋掛機~
健康問題
你平時打機都唔健康嫁啦~
為左今次講健康?
耗電問題
你平時打機又唔見你講耗電問題?
作者: 賤格    時間: 19-8-2010 00:38
回復 34# ~TOY~

量力而為就可以  某玩家貪心 但不能達標 當然不服氣  便投訴 為反而反 拉到環保黎講  可笑 !

這也只能怪那位玩家貪心
作者: ~TOY~    時間: 19-8-2010 00:41
時間問題
當然會預左計埋掛機~
健康問題
你平時打機都唔健康嫁啦~
為左今次講健康?
耗電問題
你平時打機 ...
炎之龍 發表於 19-8-2010 00:37

1.掛機?屋企其他人唔洗用?唔係個個屋企都有幾部電腦ga!
2.平時打機可以係有節制,佢咁做根本先係鼓勵緊你冇節制地打機!   
3.同上,而且有節制地用唔影響電耗
唔該唔好咩都話平時冇講而家拎出黎講啦
佢活動冇問題,就根本唔會有人出黎嘈啦!
作者: 炎之龍    時間: 19-8-2010 00:43
有節制就=環保?
有節制地用唔影響電耗真係好笑>_<"
作者: 滿天星    時間: 19-8-2010 00:44
1.掛機?屋企其他人唔洗用?唔係個個屋企都有幾部電腦ga!
2.平時打機可以係有節制,佢咁做根本先係鼓勵緊你 ...
~TOY~ 發表於 19-8-2010 00:41

就係為左獎勵d唔怕哂電 唔驚影響健康問題同埋有時間既人先有神秘禮物姐:lol
作者: ~TOY~    時間: 19-8-2010 00:45
有節制就=環保?
有節制地用唔影響電耗真係好笑>_
炎之龍 發表於 19-8-2010 00:43

有節制唔一定環保,但冇節制就一定唔環保
    =搭車一定會製造廢氣,一定唔環保啦(多少係程度問題),咁唔通你唔搭車
   有節制地用 意思係唔影響平時正常的電耗,你唔明仲好笑;P
作者: Triangle    時間: 19-8-2010 00:49
佢班友都真係冇腦既
你15日開足24小時先有360小時
你而家要個300小時要求出黎吸引人?
人地全職返工返學都未有咁ON9啦

你搞得活動,個個都一定想拎最正既野架
咁搞法,咪只會令人覺得巨商ON(同埋教壞人

成班友都冇腦既

掛300小時黎換,真係可以好好咁將玩家分開級數

作者: 果汁有橙    時間: 19-8-2010 02:31
= =''冇人要你一定要掛300個鍾
你想令味掛喔- -''
唔鍾e味唔好理個活動喔!!
又唔會話  唔夠300個鍾del你acc ge
= =''仲有
唔關環保事喔!!
香港一日開咁多燈
(夜晚冇人ge地方鬼死咁光)
哂仲電啦!!
你話環唔環保啦
作者: nakuz_459837    時間: 19-8-2010 11:06
貪心 能怪誰?
賤格 發表於 19-8-2010 00:15

那你答我,誰令他們貪心?
作者: nakuz_459837    時間: 19-8-2010 11:08
17日掛300 ...
~TOY~ 發表於 19-8-2010 00:31

非常正確
作者: 小朋友吃我    時間: 19-8-2010 11:10
環保8877咁
咁環保你平時就打少d機幫助地球啦
仲有你有必要開咁多個鐘
想環保就米掛機啦
自相矛盾
作者: boscolui0412    時間: 19-8-2010 11:10
份神秘禮物都唔知係咩 唔比係煙花咩XD
作者: nakuz_459837    時間: 19-8-2010 11:11
有節制就=環保?
有節制地用唔影響電耗真係好笑>_
炎之龍 發表於 19-8-2010 00:43

朋友,
你知道什麼是節約用電嗎?
如果你想話節約用電都唔叫環保
那這場辯論就廢了
作者: nakuz_459837    時間: 19-8-2010 11:15
貪心 能怪誰?
賤格 發表於 19-8-2010 00:15

想補充少少
如果冇今次活動
玩家們仲會專登開住黎掛機咩?
冇錯,人永遠係貪心,呢樣劣根性冇可否認
但點解無啦啦可以比到地方佢地萌牙呢?
呢樣請你諗清楚
作者: 濠仔    時間: 19-8-2010 11:17
環保呢點根本不成立~
平時你地打機夠唔環保啦~
為左今次活動就講環保?_?
講到自己好關注環保=.=
真係心照啦 ...
炎之龍 發表於 18-8-2010 23:54

十卜...
如果大家真係環保>>>仲會日日打機咩?
唔好講笑吧!!!環保..哈哈哈...
作者: 黑魔王二世    時間: 19-8-2010 11:19
只能說吃不到的葡萄是酸的..沒人叫你一定要上到5段..係你地一定要拎哂所有既獎..
既然你地貪..亦都唔怪得橙..要得到一樣野..就要付出代價..這世界沒有免費的午餐
作者: ReiAuska    時間: 19-8-2010 11:20
想問呢..橙仔冇一定要你地掛咁耐機去拎野..係你地自己係到話佢吾環保
作者: 小朋友吃我    時間: 19-8-2010 11:24
我先說說我的觀點
無人要你做的事 你也不必花時間去做

帶頭說浪費電力那些 請你今天起不要開冷氣 不要開風扇
作者: laubut95    時間: 19-8-2010 11:25
大家一齊叻叻啦
作者: laubut95    時間: 19-8-2010 11:26
係仆.街啊
作者: Kev!n●呀健    時間: 19-8-2010 11:30

無錯,要ON300hrs係好難,但係有冇人逼你先?

又講環保又乜,跟本打機一開始就唔環保啦

係你覺得橙仔太過份之前有冇諗過係自己太貪心?

如果真係覺得咁唔環保可以唔參加呢個活動,點解仲要人地降低要求?
作者: nakuz_459837    時間: 19-8-2010 11:34
只能說吃不到的葡萄是酸的..沒人叫你一定要上到5段..係你地一定要拎哂所有既獎..
既然你地貪..亦都唔怪得橙 ...
黑魔王二世 發表於 19-8-2010 11:19
想問呢..橙仔冇一定要你地掛咁耐機去拎野..係你地自己係到話佢吾環保
ReiAuska 發表於 19-8-2010 11:20
我先說說我的觀點
無人要你做的事 你也不必花時間去做

帶頭說浪費電力那些 請你今天起不要開冷氣 不要開風 ...
小朋友吃我 發表於 19-8-2010 11:24

我只想說2個字:「相對」
對比一下玩家平時玩巨商既心態同埋開始左活動既心態
明顯地有所不同
活動前:玩完熜機
活動開始後:玩完掛機
這樣不是比平常浪費更多多餘電力嗎?
我想講既係,我地應該針對番平時同宜家既改變去討論
而唔係一味係度講咩「打機冇資格講環保」
作者: o咀了    時間: 19-8-2010 11:43
根本沒有人強迫你參加,即使你參加,都更沒有人強迫你掛三百小時吧,
神秘大獎到現在還沒知道,可能很貴的物品如封書等,難道每人掛一小時就可以取得嗎?
取得物品,參加活動,難道不用付出代價嗎?
要不是的,倒不如怎麼都送給玩家,所以值錢物品市價下降.
-------
還有,橘子同電力公司有怎麼關係?你不參加活動或無能力參加問題出自個人身上,
吃不到的萄葡是酸的,不是嗎?
電腦大乜爆炸?都系自己參加吾到想叫人吾好參加.
-------
除左巨商之外,其他遊戲都有舉辦掛在線時間的活動如艾爾之光等
大家不要太自私吧,你吾參加,唔代表你可以代表人地吾參加.
你喜歡做環保份子,咁你吾通認為網吧的人都一定不環保嗎?
吾通你一日開的冷氣會比開電腦的用電量小咩?
作者: hin_matth    時間: 19-8-2010 11:48
其實ED咁既活動會吸引到好多人去掛機掛足300個鐘
你去唔去掛機
其實睇你自己想點
你覺得你可以為左一D虛擬物品而影響地球既生態平衡
咁你米去做lo
無人可以強逼你地
只不過地球就係一直步向滅亡
我地可能做緊既野都一直傷害緊地球
咁我地米要切法去補救lo

地球既命運就係0係我地既手中
去唔去保護佢就係我地既問題

作者: 冷府魔鬼    時間: 19-8-2010 11:57
我支持反方
作者: hin_matth    時間: 19-8-2010 12:22
十卜...
如果大家真係環保>>>仲會日日打機咩?
唔好講笑吧!!!環保..哈哈哈... ...
濠仔 發表於 19-8-2010 11:17

環保唔係單方面既野
打機係唔環保架啦
咁我地係唔係應該從其他方面去補救?
你打完機 之後又成日晒水晒電呀
ED就緊係唔環保啦
但係你曉唔曉節約用水用電呢??
環保係我地浪費再去做出一D補救既野
如果係咁呀
你日日呼D CO2出尼都係唔環保架啦
咁你又呼??
作者: KENKNE    時間: 19-8-2010 12:47
大佬呀~
係!無人逼我地真係要去玩
都唔係話環唔環保問題...
好!就算係比你岩!
跟本個活動既[方向]就係錯~~~~~~~~~~~~~~~~~~
300個鐘<<<呢個跟本制定得有問題
作者: 小肥專門店    時間: 19-8-2010 13:07
係仆.街啊
laubut95 發表於 19-8-2010 11:26

呢到只係比你理性地討論 唔係比你係度講粗口  請自重
作者: 仔仔._.    時間: 19-8-2010 13:10
有人話打機夠唔環保
叫你打多d機咪更加唔環保lo
作者: 面交收巨錢    時間: 19-8-2010 13:13
作者: 岸末    時間: 19-8-2010 15:07

有一d反方,其實只係係度將責任推晒係骨子度.
你又唔何嘗去諗諗其實e d問題出於自己身上嫁bo,骨子又唔係強逼你去玩e個game嫁bo.
一d真係希望支持環保既,佢大可以唔做.
你地只係因為有d人真係掛到300粒鐘拎到獎品,但你因為冇時間去掛而將所有責任推晒係骨子度.希望可以將個標準降低.
人地整左個活動出黎,唔通完全唔洗你付出就可以?
自己觀點 要插隨便 別太大力 我怕痛的>_<
大獲禁左反方,禁錯左=.=
作者: kokokokokakuz11    時間: 19-8-2010 15:12
作者: 岸末    時間: 19-8-2010 15:19
關你咩事,掛唔掛唔關你事 HAHA
你實有掛,見你長期on=]
作者: kokokokokakuz11    時間: 19-8-2010 15:23
作者: 賤格    時間: 19-8-2010 15:59
那你答我,誰令他們貪心?
nakuz_459837 發表於 19-8-2010 11:06

自己貪心 要怪人?  這是自制能力差 好不好
作者: 天神之國    時間: 19-8-2010 16:02
唔環保 另外電費會貴 死ser果陣係咪要重頭計過?!
作者: 賤格    時間: 19-8-2010 16:07
我可以肯定
nakuz_459837一定沒能力達5段 但又想要獎品
不抵得有能力之人  跟之前合了神獸的人反對賣封書一樣 !
作者: nakuz_459837    時間: 19-8-2010 17:24
我可以肯定
nakuz_459837一定沒能力達5段 但又想要獎品
不抵得有能力之人  跟之前合了神獸的人反對賣封書一 ...
賤格 發表於 19-8-2010 16:07

你憑乜野話我唔得?獎品我淨係去到第3段就夠,第4後以上唔關我事
我參與呢次討論係因為件事根本上就係錯,我入黎只係表達自己觀點
哦我明白了,冇晒論據就要係度玩篤人
作者: 乂林林乂    時間: 19-8-2010 17:27
浪費地球資源    比我就吾會去追個死人活動
作者: 賤格    時間: 19-8-2010 17:30
你憑乜野話我唔得?獎品我淨係去到第3段就夠,第4後以上唔關我事
我參與呢次討論係因為件事根本上就係錯,我 ...
nakuz_459837 發表於 19-8-2010 17:24

上線活動多年前的遊戲已存在   並非巨商發明  到此時此刻才反對?還是拿不到獎品發惡
作者: sTanLeyl殤華x    時間: 19-8-2010 17:33
300個小時.- ?
傻了先掛吧.
可能果個
神秘禮品 < 電費
支出不成正比.-.-
  就大獲.
作者: yes~(銳)    時間: 19-8-2010 17:34
無所謂-口-
作者: nakuz_459837    時間: 19-8-2010 17:34
自己貪心 要怪人?  這是自制能力差 好不好
賤格 發表於 19-8-2010 15:59

哈,閣下真好笑
人的自制能力在是次活動上並非重點
fine,實有人一直自制能力差,但都理由無緣無故掛住機架啵
比個例子你喇:
細路仔不嬲鐘意食糖,佢地冇自制能力
但佢呀媽比多幾十粒糖比佢食,
結果佢一定係食晒啦,有得食,點會唔食

咁係bb自制能力問題?定係provide果個人既問題?
你自己諗清楚先好講
作者: 賤格    時間: 19-8-2010 17:36
哈,閣下真好笑
人的自制能力在是次活動上並非重點
fine,實有人一直自制能力差,但都理由無緣無故掛住機架 ...
nakuz_459837 發表於 19-8-2010 17:34

將自己比喻成細路 bb仔 可笑 小學雞差不多9月1開學了
作者: nakuz_459837    時間: 19-8-2010 17:41
上線活動多年前的遊戲已存在   並非巨商發明  到此時此刻才反對?還是拿不到獎品發惡 ...
賤格 發表於 19-8-2010 17:30

@_@虧你想得出,是你自己的想法吧@_@
我並唔係針對上線活動,而係巨商今次呢個活動既條件
我想你知道上線活動都起碼有兩種
一.今次呢種,累積上線時間
二.指定時間內上線即可

咁你今次係過份啵,一日平均上成17小時
我上網搵左唔少其他online game既呢d活動
計番平均每日都係上線5-6小時就已經可以拎到大獎
作者: nakuz_459837    時間: 19-8-2010 17:42
將自己比喻成細路 bb仔 可笑 小學雞差不多9月1開學了
賤格 發表於 19-8-2010 17:36

閣下理解能力實在太強
居然不知從何看到我把自己比喻成細路

閣下又何嘗唔係,個會員名改得真切合!
作者: roylaw    時間: 19-8-2010 17:42
300↑,會唔會過份個少少?
環保問題都視為要考慮~
作者: 賤格    時間: 19-8-2010 17:56
閣下理解能力實在太強
居然不知從何看到我把自己比喻成細路

閣下又何嘗唔係,個會員名改得真切合! ...
nakuz_459837 發表於 19-8-2010 17:42

例子不應該選用過於偏激的  應採用中肯的例子 拿小孩作比喻真的不知所謂

那你不如把主角設定為神經病人?  舉出一個不知所謂的例子當理據  由此証明閣下能力水平低下
作者: nakuz_459837    時間: 19-8-2010 18:01
例子不應該選用過於偏激的  應採用中肯的例子 拿小孩作比喻真的不知所謂

那你不如把主角設定為神經 ...
賤格 發表於 19-8-2010 17:56

ok,你喜歡怎樣說我也不管你了
同你struggle左咁耐你都講埋d不知所謂既野
講咁耐,淨係識批評人,又冇咩新建議,都證明左你係冇乜料到
基本上件事係錯既
要講既野已經講完,留番比其他人講

補充一點:
很難想像這樣的例子也算是偏激,
閣下對字詞的定義實在有異於常人,
不管怎樣,舉例目的就是要簡單化整件事,令人更容易明白
目的我就已經達到了
可是沒想到閣下居然在討論間把視線轉移到本人語文能力之上
實在令人意想不到
作者: almmoklo    時間: 19-8-2010 18:06
18號開始計- -去盡9月3都係17日
平均一日要on17.5個鐘= =
10個人已經用多175個鐘需要既電....更何況....一定唔止10個人= =
如果有4日半無上= =你已經拎唔到300粒鐘果份所謂既神秘大獎...
作者: lietsang    時間: 19-8-2010 18:21
贈你地4個字, 量力而為....

人總係貪得無厭, 當見到有神秘大獎
就好自然將視線放晒係佢身上, 呢d係人之常情,我都好理解
但係,你地有冇諗過,呢次活動係分段進行呢???
分段目的就係為了一些唔能夠長時間掛機ge玩家, 能夠有機會參與呢次活動
一d能夠負出時間,金錢去掛機ge玩家,得到神秘大獎係佢地應得ge
最後,我想帶出一點 ,no pain , no gain ,希望大家明白
作者: 賤格    時間: 19-8-2010 18:22
回復 83# nakuz_459837

我一句一句咁覆你

---------------------------
我講過d咩不知所謂既野?
你有咩新建議?減時?加長日期? 你第一個提出!?
只可說過於主觀
------------------------------------

拎小孩當例子  好野 !
例如?
不覺得有任何簡化 只見你一味推環保/電貴等字眼出黎
------------------------------
舉出一個兒戲例子  我只講左句閣下能力水平低下  何來將焦點放在語文能力之上?
意想不到x2
作者: oleabc123    時間: 19-8-2010 18:26
打機起馬你有掂下部機啦  你咁咁掛佢係度=垃圾一直堆係堆田區 
唔清理 唔填海    黑橙係冇話一定要你掛  但係有幾多人會為左"神秘大獎"而開住?
漢陽已經成堆啦
作者: 乂林林乂    時間: 19-8-2010 18:38
環保方面。。。我唔認為咁會哂更多電力。。有 ...
黑魔王二世 發表於 19-8-2010 00:17

佢有引導你掛機去拿獎品      正所謂無獎品就吾會有動力   佢間中令到好多玩家掛足300小時
浪費電力    不如搞第點有意義的活動重好過了     而家300小時有點強人所難
作者: Triangle    時間: 20-8-2010 01:33
留個言先,無端端俾人扣分~_~

支持巨商唔知會唔會又俾人扣呢?
巨商呢個活動好野!

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ww3.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2